Published On: mie, ian. 17th, 2018

CNAIR a crescut preturile rovinietelor

CNAIR-ul a pastrat trendul cu care a incepul acest, cand s-au scumpit mai multe, printre care gazele naturale, si a crestul pretul rovinietelor pentru unele categorii de vehicule. Din fericire pentru soferii de autoturisme, acestia au scapat deocamdata de scumpirile anuntate de CNAIR.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat ca tarifele pentru rovinieta trebuie sa fie actualizate.

Cele mai afectate sunt vehiculele de transport de marfa cu masa totala maxima autorizata între 3,5 si maximum 7,5 tone. Pentru acestea, rovinieta creste de la 4 la 12 euro pentru o zi, de la 16 la 30 de euro pentru sapte zile, de la 32 la 60 de euro pentru 30 de zile, de la 92 la 171 de euro pentru 90 de zile si de la 320 la 600 de euro pentru un an.

Oficialii CNAIR sustin ca tariful de 12 euro/zi trebuia aplicat începând cu data de 1 martie 2014. În caz contrar, tara noastra risca deschiderea procedurii de infringement pentru netranspunerea directivei europene în acest caz.

Tarifele pentru categoriile de vehicule A, B, G si H, nu au fost modificate.

Pretul rovinietei a mai crescut la categoria D, acolo unde tariful anual de 560 de euro a crescut pâna la valoarea de 660 de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>