Published On: vin, ian. 26th, 2018

Brailenii isi vand terenul agricol / In 2017 Braila s-a clasat pe pozitia a patru in ceea ce priveste tranzactiile cu terenuri agricole

In acest inceput de an, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), a realizat o statistica privind tranzactiile cu terenuri agricole efectuate pe intreaga durata a anului 2017. Potrivit acestor statistici la nivel national s-au vandut peste 127.000 de loturi agricole in 2017. In luna mai s-au vandut cele mai multe, respectiv 14.894 de terenuri, urmata de luna martie cu 13.444 de loturi si luna octombrie cu peste 12.400 de contracte de vanzare inregistrate la cadastru. In clasamentul intocmit de ANCPI, judetul Braila s-a clasat pe pozitia a patra in ceea ce priveste tranzactiile cu terenuri agricole, fiind devansat de Timis, Arad si Dolj.

Proprietarii de terenuri agricole din judetul Timis au incheiat 8.866 de tranzactii de vanzare-cumparare pe parcursul anului trecut, echivalentul a circa 7% din numarul total de loturi agricole vandute in aceasta perioada la nivel national, potrivit datelor Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI).

In luna mai, banatenii au vandut cel mai mare volum de pamant, peste 1.149 de loturi, aproape dublu fata de volumul de tranzactii incheiat in iunie, august si septembrie, cand au fost instrainate peste 600 de loturi lunar.

Topul judetelor cu cel mai mare numar de tranzactii cu terenuri agricole incheiate in 2017 este completat pe locul doi de Arad, cu 7.670 de tranzactii, Dolj, cu 7.373 de terenuri vandute, Braila, cu 5.828 de vanzari, si Constanta, cu 5.781 tranzactii. Practic, primele cinci judete din top acopera mai bine de un sfert, adica peste 27%, din numarul de terenuri agricole vandute in 2017 la nivel national.

La coada clasamentului se plaseaza Maramures, Valcea, Salaj, Bistrita Nasaud, Covasna si Gorj, judete in care s-au vandut sub 1.000 de terenuri agricole pe parcursul intregului an.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>