Published On: vin, ian. 5th, 2018

Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” organizeaza un concurs national de creatie plastica si literara

Biblioteca Judeteana “Panait Istrati" in parteneriat cu Liceul Pedagogic "D.P. Perpessicius" si Liceul Teoretic “Panait Cerna" organizeaza Concursul national de creatie plastica si literara „Metafora si culoare in zi de sarbatoare", editia a VIII-a, 2018. Tema concursului este "Traditiile si obiceiurile sarbatorilor religioase Sfantul Nicolae si Nasterea Domnului" / "Iarna". Concursul se adreseaza elevilor din invatamantul primar, gimnazial, liceal precum si cadrelor didactice care ii indruma in realizarea lucrarilor.

In perioada 15 ian. – 23 feb. 2018 va avea loc inscrierea participantilor si trimiterea lucrarilor la Liceul Pedagogic "D.P. Perpessicius", urmand ca pe 5 martie sa fie publicate rezultatele pe site-ul Bibliotecii.

Sectiunile concursului sunt:

A. Creatie plastica – desen, pictura, grafica – tehnica de lucru la alegerea fiecarui participant (tempera, acuarele, creioane colorate, carioca,  etc);

B. Creatie literara – poezii, compuneri, eseuri (limba romana /engleza/ franceza/ germana/ spaniola).

La jurizarea lucrarilor se va tine cont de categoria de varsta a participantilor:  8 – 11 ani;  12 – 15 ani; 16 -19 ani.

Creatiile literare vor respecta: redactarea – maxim o pagina A4, in Word, cu caractere de 12, Times New Roman, la un rand, margini 2 cm, obligatoriu cu semne diacritice. Creatiile plastice vor fi realizate pe o coala A4/A3, respectand tema concursului (traditiile si obiceiurile sarbatorilor religioase Sfantul Nicolae si Nasterea Domnului; iarna). Fiecare lucrare expediata va avea in coltul din dreapta jos, o eticheta pe care vor fi trecute cu majuscule urmatoarele date: titlul lucrarii, numele si prenumele copilului, clasa/varsta, scoala de provenienta, orasul/judetul, numele cadrului didactic coordonator.

Lucrarile impreuna cu Fisa de inscriere si un plic A4 autoadresat si timbrat se expediaza pe  adresa: Liceul Pedagogic "D.P. Perpessicius" (Aleea Invatatorilor nr.4, cart. Hipodrom), cu mentiunea pentru Concursul " Metafora si culoare in zi de sarbatoare". Fiecare cadru didactic poate participa cu un numar de maxim 3 lucrari, indiferent de sectiune. Nu se percepe taxa de participare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>