Published On: lun, ian. 15th, 2018

Bataie de joc la adresa unor copii dintr-un sat din Braila / Merg cativa kilometri la o scoala din comuna vecina, in timp ce in scoala din sat se tin botezuri si pomeni

Copiii din satul Constantin Gabrielescu, comuna Bordei Verde, se confrunta cu o situatie foarte grea pentru ca sunt nevoiti sa mearga in jur de 6 km pentru a ajunge la scoala din Bordei Verde, in conditiile in care in satul Constantin Gabrielescu exista o scoala. Un locuitor din satul respectiv ne-a relatat faptul ca toti copiii claselor 1-4 si clasa 0 au fost mutati in Bordei Verde, intr-o scoala unde nu exista locuri destule, iar cladirea scolii din Cosntantin Gabrielescu este folosita pentru a gazdui pomeni si botezuri. Mai mult, acesta sustine ca primarul satului a hotatat demolarea atat a scolii, cat si a caminului cultural.

“Satul Constantin Gabrielescu, Comuna Bordei Verde din judetul Braila, are scoala pentru clasele primare si gradinita. Gradinita functioneaza cu doua grupe cu cadre didactice. Cladirea dateaza din 1925 si este renovata. In scoala invatau doar copiii claselor 1-4 si clasa 0. Incepand de anul trecut copiii sunt transportati la scoala din comuna „Bordei Verde" unde spatiile nu corespund numarului de copii. Copiii asteapta dimineata autobuzul in frig, uneori prin bunavointa celor de la magazin si bufet, sunt primiti la caldura. In scoala se fac pomeni, botezuri, etc. Primaria a hotarat demolarea scolii si gradinitei fara nici o justificare.

Singura problema la scoala este desprinderea catorva bucati de tabla din acoperis in urma furtunii de anul trecut. In plan pentru demolare este si caminul cultural de pe care in urma furtunii a fost luat de anul trecut. De ce primarul distruge cu usurinta lucrurile bine facute? Am invatat in aceasta scoala, am si lucrat 3 ani. Cetatenii satului nu sunt consultati in privinta acestor demolari“, ne-a scris barbatul.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>