Published On: vin, ian. 26th, 2018

Analiza activitatii jandarmilor braileni in 2017 / Acestia au participat la peste 4.500 de misiuni

In cursul zilei de 25 ianuarie, la sediul Institutiei Prefectului Judetului Braila, a avut loc sedinta de evaluare a activitatii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila pe anul 2017.

La activitate a participat domnul PALADI GEORGE-ADRIAN, prefectul judetului Braila,  sefii institutiilor din sistemul de aparare nationala si siguranta publica din judetul nostru, reprezentantii celorlalte institutii cu care Jandarmeria Braila colaboreaza, dar si cadrele inspectoratului.

Activitatea a fost condusa de domnul colonel Vasile MOT, inspector sef in Jandarmeria Braila, care a evidentiat rezultatele obtinute, greutatile intampinate in anul precedent si modul de rezolvare a acestora, conturand totodata si principalele directii de actiune pentru anul in curs.

Conform bilantului prezentat, in anul 2017, jandarmii braileni au executat 4.549 misiuni, situatia defalcata fiind urmatoarea: 3.128 misiuni de mentinere a ordinii publice, 603 misiuni de asigurare a ordinii publice, 263 actiuni executate in cooperare cu alte institutii, 311 misiuni de punere in aplicare a mandatelor de aducere si 244 misiuni de interventie in domeniul ordinii publice.

Din cele 244 actiuni de interventie pe care efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila le-au executat, 110 au fost interventii pentru aplanarea unor conflicte si 134 interventii pentru rezolvarea altor situatii.

Ca obiective prioritare, la nivelul institutiei au fost cele reprezentate de cresterea gradului de siguranta al cetatenilor si al elevilor, personalului didactic si prevenirea delicventei juvenile in incinta, in zona adiacenta si pe traseele de deplasare catre cele 34 de institutii de invatamant aflate in competenta jandarmilor braileni

Astfel, cea mai mare crestere a misiunilor executate o constituie cele de mentinere a ordinii publice in proximitatea unitatilor scolare, in numar de 471 misiuni, cu 9,53% mai multe fata de anul precedent.

Pe linia combaterii faptelor de natura penala, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, in anul 2017 au fost constatate prin activitatile proprii, un numar de 195 infractiuni, fiind depistati in flagrant 214 faptuitori, ce se regasesc in 170 dosare instrumentate. Cele 170 de dosare intocmite, au fost inaintate organelor de politie competente.  

Referitor la prevenirea si combaterea fenomenului infractional, a garantarii si apararii drepturilor constitutionale, sigurantei cetatenilor, proprietatii publice si private precum si a asigurarii climatului necesar functionarii institutiilor statului putem spune ca, raportat la atributiile legale ce ne revin, nu s-au inregistrat probleme deosebite, iar analiza activitatilor, structurii organizatorice si a costurilor a relevat faptul ca solutiile adoptate au fost viabile acestea ducand la imbunatatirea activitatilor desfasurate si reducerea costurilor necesare desfasurarii acestora.

Prezenta activa a efectivelor din cadrul inspectoratului in viata comunitatilor locale, prin actiunile desfasurate cotidian, constituie principalul reper al statutului Jandarmeriei de forta sigura, credibila, stabila si eficienta a statului roman. Profesionalismul si principialitatea dovedite de jandarmi pe timpul misiunilor zilnice de combatere a faptelor antisociale, ori de asigurare sau restabilire a ordinii publice, in misiunile de paza institutionala sau pe timpul participarii la limitarea si inlaturarea efectelor situatiilor de urgenta, constituie elementele care ne-au adus un binemeritat prestigiu si au conturat imaginea unei institutii model in cadrul fortelor de ordine si siguranta publica.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>