Published On: mar, dec. 5th, 2017

Veste TRISTA pentru toata Romania / Maiestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a murit

Share This
Tags

Regele Mihai a murit astazi. Majestatea Sa anuntase pe 2 martie 2016 ca se retrage din viata publica, dupa ce recent a fost diagnosticat cu leucemie, urmand ca prerogativele sale sa fie preluate de Principesa Margareta.

Regele Mihai a fost operat anul trecut in Elvetia. Majestatea Sa a aflat, la inceputul anului 2016, ca are leucemie cronica si carcinom epidermoid metastazant. Din acest motiv, Regele Mihai si-a anuntat retragerea din viata publica prin intermediul unui mesaj, in care a mentionat ca fiica sa, Principesa Margareta, ii va prelua prerogativele.

Regele Mihai a fost casatorit cu Regina Ana de Bourbon-Parma, iar in anul 2015 au sarbatorit 67 de ani de la casatoria lor, oficiata pe 10 iunie 1948, la Atena. Regina Ana a murit pe 1 august 2016. Considerat cel mai longeviv cuplu regal din istoria Romaniei, cei doi au avut impreuna cinci fete: Margareta, Elena, Irina, Sofia si Maria.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>