Published On: mar, dec. 12th, 2017

Unul dintre cei mai periculosi interlopi din tara a fost condamnat definitiv la mai multi ani de inchisoare

Vasile Balint zis “Sile Camataru” a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani si 6 luni inchisoare cu executare. El a fost conamnat intr-un dosar de infractiuni de violenta – santaj, camatarie, omor, nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

In acelasi dosar, Mario Nutu Balint, fiul lui Sile Camataru, a primit 2 ani de inchisoare cu suspendare. De asemenea, Radu Cristian Rosca, unul din liderii clanului “Sportivilor”, a fost condamnat la 9 ani inchisoare.

Fratii Ion Balint zis “Nutu Camataru” si Vasile Balint zis “Sile Camataru”, precum si liderul clanului “Sportivilor”, Radu Cristian Rosca zis “Rosca”, au fost trimisi in judecata in iulie 2013, alaturi de alti 51 de interlopi, pentru savarsirea de infractiuni de violenta.

Alte condamnari in acest dosar:

Vasile Alexandru Razvan: 7 ani si 6 luni

Bica Adrian Raducu: 5 ani, pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Barbu Narcisa: Achita pentru favorizarea infractorului o pedeapsa administrativa de 5000 de lei.

Adrian Lucian: 5 ani si 6 luni de inchisoare.

Dumitrache Bogdan: 7 ani si 6 luni de inchisoare.

Florea Relu: 5 ani de inchisoare.

Schuster Cornel: 3 ani de inchisoare.

Bucur Marian: 2 ani cu suspendare, sub supraveghere, pentru infractiunile comise. Inceteaza penal pentru incaierare.

Dumitrescu Nicusor: 8 ani de inchisoare.

Procurorii DIICOT au destructurat la acea vreme doua dintre cele mai importante grupari infractionale constituite pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov.

Gruparile infractionale organizate, cunoscute sub denumirile “Camatarii” si “Sportivii”, erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta – santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma letala fara drept.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale.

Astfel, in perioada 2008 – 2012, membrii celor doua grupari rivale au provocat in spatiul public conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti, situatii ce au avut drept consecinta directa punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a mai multor persoane.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>