Published On: mie, dec. 6th, 2017

Unde vor munci asistatii social in 2018 pentru banii primiti

In cea mai recenta conferinta a Consilului Local Municipal, pe ordinea de zi s-a aflat proiectul “Planul de actiuni sau de lucrari de interes local pentru repartizarea orelor de munca pe anul 2018”, care prevede locatiile unde vor munci aproximativ 200 de asistati social. Numarul acestora a scazut vertiginos dupa ce zona denumita “Km 10” a intrat in administratia comunei Chiscani. Acestia vor presta munca in folosul comunitatii in schimbul banilor primiti. Potrivit datelor de la Directiei de Asistenta Sociala (DAS) Braila la noi in municipiu sunt 195 de asistati sociali, din care 77 sunt apti de munca.

Astfel dupa votul consilierilor asistatii vor presta munca in folosul comunitatii in urmatoarele locatii:

*La Serviciul de Utilitate Publica de Administrare a Fondului Locativ si a Cimitirelor (SUPAFLC) Braila, unde se vor face activitati de curatenie pe tot parcursul anului. SUPAFLC a precizat ca are nevoie de circa 54 de persoane in perioada martie – noiembrie si 36 de persoane pentru decembrie – februarie, pentru diverse activitati de curatenie in cimitire.

* In cazul Serviciului de Utilitate Publica Seroplant Braila, pentru lucrari de greblat frunze, taiat lastari, adunat hartii si resturi vegetale, sapat si maruntit pamantul, incarcarea resturilor materiale si vegetale in mijloace de transport. Seroplant a estimat  necesarul la circa 30 de persoane.

* La Serviciul de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL) Braila, pentru activitati ce nu necesita personal calificat, ce se vor desfasura pe tot parcursul anului. Institutia a solicitat 10 persoane.

* La punctele de depozitare a produselor alimentare distribuite categoriilor de persoane cele mai defavorizate, pentru activitati de manipulare a ajutoarelor alimentare care sunt distribuite in cadrul Programului Operational Regional “Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, finantat din Fondul de Ajutor European.  S-a estimat ca sunt necesare 16 persoane, pentru descarcarea produselor alimentare.

* La Directia de Asistenta Sociala (DAS) Braila, pentru activitati de manipulare (incarcare/descarcare la locul de depozitare si la domiciliul beneficiarului) a materialului lemnos acordat gratuit cu titlu de ajutor de urgenta. S-a estimat ca sunt necesare 6 persoane.

* La Centrul Social de Gazduire in Regim de Urgenta din subordinea DAS, au fost cerute 50 de persoane care sa presteze actiuni sau lucrari de interes local in perioada sezonului rece, respectiv 15 persoane lunar, pentru perioada martie – octombrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>