Published On: lun, dec. 4th, 2017

Taxa de salubritate se poate majora din nou

Vesti proaste pentru braileni. In ultima sedinta a Consiliului Local Municipal s-a discutat despre o posibilitate de majorare a taxei pe gunoi, taxa care a produs multe nemultumiri in randul cetatenilor.

Liberalul Petrica Popa l-a intrebat pe primarul Dragomir daca este adevarat faptul ca societatea Tracon care detine groapa de gunoi de la Muchea a solicitat majorarea tarifului de la de la 48,36 lei/tona, la 75,52 lei/tona. Daca aceata majorare se va face, taxa pe care o platesc brailenii pentru gunoi, care este destul de mare, va creste si mai mult.

“Societatea Tracon care detine groapa de gunoi asa zis ecologic de la Muchea solicita majorarea tarifului de la 48,36 lei/tona, la 75,52 lei/tona. Ma intreb, si aici il rog pe domnul primar daca doreste sa ne raspunda, ce se va intampla cand se va accepta acest tarif al SC Tracon si cu cat veti solicita, incepand cu 1 ianuarie 2018, majorarea acestei taxe de salubritate?”, l-a intrebat liberalul Petrica Popa pe Dragomir.

Edilul sef a confirmat aceasta posibilitate, dar a subliniat faptul ca daca majorarea se va face, nu o face primarul personal, ci se va vota in cadrul sedintei de CLM. Dupa acest raspuns scurt, Dragomir a readus in discutie faptul ca nu este multumit de felul in care cele trei societati isi fac treaba si din aceasta cauza s-a luat decizia sa se investeasca bani in societatea Primariei.

“Daca va fi cazul si vor justifica intr-un mod pertinent acea crestere, ea cu siguranta va fi sau nu votata in Consiliul Local. Nici noua nu ne place cum se colecteaza gunoiul din municipiul Braila si din acest motiv unii dintre dumneavoastra(n.r. consilierii municipali) ati votat luna trecuta acea investitie in societatea Primariei care va produce efecte din primavara anului viitor cand se vor termina licitatie si la fel cum au venit autobuzele la Braicar vor veni si utilajele noi. Nu vreau sa fac reclama niciunei societati, ca nu-s multumit de niciuna dintre cele trei. Dar dupa acel semnal de alarma una dintre cele doua private, si ma refer la Braicata, a adus la Braila doua masini noi pentru salubrizare. Probabil ca au inteles mesajul ca daca investim in societatea proprie si dansii nu investesc isi vor pierde sectoare de activitate sau intreg sectorul si atunci pentru a nu ajunge in aceeasi situatie au inceput si ei sa investeasca”, a spus Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>