Published On: joi, dec. 14th, 2017

Sarbatori de iarna in siguranta / Recomandari, urari si daruri de la politisti pentru elevii braileni

Pentru ca sarbatorile de iarna bat la usa, iar copiii se vor bucura de o bine-meritata vacanta, in cursul acestei saptamani, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila au vizitat cateva scoli gimnaziale din municipiu pentru a se asigura ca elevii stiu cum sa se bucure in siguranta de zilele libere.

Activitatile au fost organizate in contextul mai larg al preocuparilor Politiei Romane pentru asigurarea linistii si sigurantei cetatenilor pe perioada sarbatorilor de iarna si au fost derulate de politistii de prevenire si de proximitate.

De vizita politistilor s-au bucurat elevii Scolilor Gimnaziale "Aurel Vlaicu", "Anton Pann" si "Nedelcu Chercea", care au avut posibilitatea de a-si reaminti principalele reguli privind siguranta lor si a bunurilor personale atunci cand sunt pe strada, merg la joaca sau stau singuri acasa. De data aceasta, insa, politistii i-au provocat pe cei mici sa prezinte recomandarile preventive specifice acestei perioade, iar pentru raspunsurile date i-au recompensat cu daruri.

Elevii s-au intrecut in a le prezenta oamenilor legii cunostintele lor referitoare la locurile unde se pot da in siguranta cu sania si cu patinele, unde au voie sa se joace cu bulgari din zapada, cele privind relationarea cu persoanele necunoscute si utilizarea in siguranta a retelelor de socializare, precum si privind efectele pe care le poate avea folosirea, fara supravegherea adultilor, a articolelor pirotehnice. 

Recompensele primite de copii au fost donate de politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila si au constat in carti, CD/DVD-uri cu filme pentru copii, muzica sau desene animate, jocuri PC, jucarii si jocuri interactive, dar de un dar special s-au bucurat si oamenii legii, carora elevii le-au cantat colinde.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>