Published On: mar, dec. 5th, 2017

Recomandari in atentia soferilor privind circulatia in conditii meteo nefavorabile

Politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila actioneza in permanenta pe arterele rutiere din municipiu si judet pentru salvarea de vieti si prevenirea accidentelor rutiere grave.

Politia Rutiera le reaminteste conducatorilor auto ca in conditiile unui carosabil umed sa adopte o maniera calma de pilotare, evitand bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesar sa ruleze cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum si sa efectueze fiecare manevra numai dupa o temeinica asigurare.

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie sau fulgilor de zapada, folosirea luminilor de catre ceilalti soferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea directiei de mers. De aceea, politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire ale autovehiculelor sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care exista obligativitatea instituita prin lege. Atentie deosebita  necesita si sistemul de ventilatie-dezaburire a parbrizului si lunetei masinii, care trebuie sa functioneze impecabil.

Un alt fenomen cu care soferii se pot confrunta in aceste zile este ceata. Amintim faptul ca toti conducatorii auto sunt obligati prin lege ca in asemenea conditii sa utilizeze luminile de intalnire si de ceata (daca prin constructie autovehiculul este prevazut si cu proiectoare de ceata).

Politistii amintesc obligatia conducatorilor de vehicule sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de km/h in localitati sau 50 de km/h in afara localitatilor, cand ceata reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Aceasta viteza permite oprirea in conditii de siguranta, atunci cand apare o situatie de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>