Published On: vin, dec. 29th, 2017

Recomandari de la politisti pentru o minivacanta in siguranta

Pentru o vacanta linistita si in siguranta, politistii braileni va recomanda:

–          fiti vigilenti pe parcursul calatoriei, iar odata ajunsi la destinatie evitati “ofertele de nerefuzat” si furnizarea de informatii personale celor pe care nu ii cunoasteti.  

–          evitati sa comunicati oricui date despre plecarile pentru o perioada mai lunga si nu postati detalii referitoare la vacante pe platformele sociale.

–          daca plecati cu masina, interesati-va despre conditiile meteo de pe traseu si alegeti corect ruta. Puteti lua in considerare si rute de rezerva, tinând cont ca valorile de trafic pot creste. Asigurati-va ca autoturismul functioneaza in regula, ca aveti valabile asigurarea obligatorie si inspectia tehnica periodica.

–          daca plecati cu trenul, nu va lasati bagajele nesupravegheate si nu oferiti informatii despre dumneavoastra persoanelor abia cunoscute. Evitati sa dormiti in tren sau in salile de asteptare.

–          daca alegeti sa zburati cu avionul spre vacanta, sa va informati cu atentie cu privire la agentia de la care cumparati bilete, sa va pastrati obiectele valoroase in bagajele pentru cala si sa va asigurati ca toate actele necesare calatoriei sunt valabile.

–          fiti atenti când oferiti datele cardului pe internet, verificati intotdeauna daca preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// inseamna protocol securizat, iar http:// este nesecurizat).

–          refuzati tranzactia daca vi se cere codul PIN, este normal sa vi se ceara codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscriptionat pe card), este mai sigur sa folositi un card de debit dedicat tranzactiilor on-line, pe care sa il incarcati numai cu suma necesara achizitiei.  

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>