Published On: joi, dec. 14th, 2017

Proiectele comune de infrastructura, pe agenda discutiilor dintre reprezentantii Guvernului Romaniei si cei ai Bancii Mondiale

Infrastructura rutiera, cea a sistemului judiciar si a domeniului sanatatii au fost principalele subiecte abordate la intrevederea pe care viceprim-ministrul Marcel Ciolacu a avut-o cu o delegatie a Bancii Mondiale.

Vicepremierul Ciolacu a subliniat interesul si deschiderea Guvernului Romaniei de a lucra cu Banca Mondiala, precum si buna colaborare dintre cele doua institutii. De asemenea, Marcel Ciolacu a aratat ca prioritatea Guvernului o reprezinta investitiile, context in care a amintit ca Executivul si-a propus in 2018 o crestere a acestora cu 20 % fata de anul 2017. Totodata, oficialul roman a declarat ca, din punct de vedere al interesului public, investitiile in infrastructura rutiera sunt de maxima importanta.

“Intentionam sa aducem modificari legislatiei achizitiilor publice, astfel incat proiectele de infrastructura rutiera sa poata fi implementate mai repede, mai usor, iar Romania sa se poata dezvolta in acest domeniu in acelasi ritm cu tarile din regiune”, a declarat vicepremierul Ciolacu.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, prezent la intalnire, a afirmat ca in cadrul ministerului este in curs de realizare Unitatea de Management a Proiectului pentru constructia autostrazii Ploiesti-Brasov, model care, daca va avea rezultatele scontate, va fi extins.

Un alt subiect discutat a fost colaborarea Bancii Mondiale cu Ministerul Justitiei pe proiectele care se focalizeaza pe facilitarea accesului la justitie, construirea Cartierului Justitiei fiind unul extrem de generos in acest sens, atat prin dimensiunea financiara pe care o presupune, cat si prin scopul pe care si-l propune, acela de a reuni toate institutiile judiciare din Bucuresti intr-un singur areal.

La randul sau, vicepresedintele Bancii Mondiale,  Cyril Muller, a subliniat colaborarea foarte buna pe proiectele din domeniile sanatatii si justitiei.

Alte subiecte discutate au vizat domeniul educatiei, cu referire la implementarea invatamantului dual si coordonarea dintre invatamant si piata muncii, dar si promovarea proiectului de Lege privind parteneriatul public-privat.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>