Published On: vin, dec. 15th, 2017

Politistii tot mai vigilenti fata de comerciantii de articole pirotehnice

Politia Romana continua actiunea nationala “FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalitatii operatiunilor cu articole pirotehnice desfasurate de persoanele fizice si juridice.

In perioada sarbatorilor de iarna, politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase vor continua sa desfasoare o serie de actiuni, pe raza de competenta, ce vor viza respectarea prevederilor legale referitoare la operatiunile cu articole pirotehnice.

Scopul actiunii este acela de crestere a sigurantei cetateanului prin activitatile de prevenire, identificare si combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale in domeniu, respectiv ale Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive si H.G. 1102/2014 referitoare la stabilirea conditiilor pentru punerea la dispozitie pe piata a articolelor pirotehnice.

Politistii vor continua in aceasta perioada sa efectueze actiuni si controale, atat la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, cat si in zona pietelor, targurilor sau centrelor comerciale pentru prevenirea oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>