Published On: vin, dec. 22nd, 2017

Nu mai sunt bani pentru “Podul peste Dunare” / Suma alocata in 2018 pentru pod este una infima comparativ cu cat se angajase Guvernul sa puna la bataie

Social democratii si aliati lor politici au anuntat cu surle si trambite in mai multe randuri ca “Podul peste Dunare”, o himera care a fost folosita ca obiectiv de investii in fiecare campanie electorala de dupa Revolutie, intr-un final va deveni o realitate, pare ca se indreapta spre un nou blocaj.

In aceasta saptamana, in Parlament, a fost anuntat bugetul pentru anul 2018, iar pentru constructia Podului peste Dunare de la Braila, lucrare pe care CNAIR o descrie ca fiind "cea mai complexa lucrare de infrastructura din ultimii 27 de ani", s-au alocat numai 23,8 milioane de lei. Aceasta suma reprezinta putin peste 1% din valoarea totala a proiectului, care este de aproximativ 433 de milioade de euro (2 miliarde de lei). Suma pe care Guvernul Romaniei s-a angajat sa o puna la bataie, in anul 2018, pentru inceperea lucrarilor la Podul peste Dunare era de 299 de milioane de lei, adica de 15% din totalul proiectului.

Licitatia proiectului a fost lansata in mai, iar in octombrie contractul a fost atribuit, dar pana in prezent inca nu a fost si semnat.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>