Published On: joi, dec. 21st, 2017

Ministrul Sanatatii: ” Sa ne gandim la pacientii nostri pentru ca toti suntem in slujba lor “

Ministrul Sanatatii, Florian Bododg, a discutat in aceasta dimineata cu presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate despre revendicarile reprezentantilor medicilor de familie.

“Urmaresc indeaproape discutiile dintre medicii de familie si conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate care au pornit de la premisa ca modificarile la contractul cadru trebuie sa vizeze debirocratizarea si eficientizarea sistemelor informatice. Am constatat ca, in prezent, dialogul se axeaza mai mult pe negocieri de ordin financiar. Ca urmare, incercand sa raspundem noilor solicitari primite din partea reprezentantilor medicilor de familie, pentru anul viitor este prevazut ca bugetul pentru medicina de familie sa se suplimenteze cu 278 milioane de lei. Consider ca numai printr-un parteneriat strans intre medici, autoritati si pacienti se poate realiza reforma in sanatate, iar aici rolul medicului de familie este unul extrem de important. Am avut numeroase intalniri cu reprezentantii medicilor de familie si am toata disponibilitatea pentru dialog si colaborare. Din punctul meu de vedere lucrurile se rezolva numai la masa dialogului. Trebuie sa dam dovada de responsabilitate si sa ne gandim la pacientii nostri pentru ca toti suntem in slujba lor. Pacientii sunt cei care au de suferit din cauza acestor blocaje”, a declarat ministrul Sanatatii, prof.dr.Florian Bodog.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>