Published On: mar, dec. 12th, 2017

Mihai Tudose, mesaj emotionant in memoria Regelui Mihai: “Dragi romani, Regele Mihai ramane in istorie si ii suntem datori”

Premierul Mihai Tudose a scris pe o retea de socializare un mesaj emotionat in memoria Regelui Mihai. In mesaj, premierul ii multumeste acestuia pentru tot ce a facut si a reprezentat pentru Romania. Mai mult, Tudose indeamna toti romanii sa respecte memoria omului care a fost Regele Mihai.

“Dupa 1989, Regele Mihai a inteles ca locul Romaniei este alaturi de statele libere si democratice. Ca Romania va avea rolul sau bine definit intre Aliatii NATO. Ca Romania nu se poate dezvolta in afara Uniunii Europene. Ca societatea romaneasca trebuie asezata pe valori fundamentale, precum democratia si libertatea. Si cu ideile sale, cu staruinta, intelepciune si rabdare a lucrat astfel incat Romania sa isi regaseasca destinul european si euro-atlantic, iar societatea romaneasca sa evolueze alaturi de marea familie a statelor lumii civilizate.

Ca om politic, am inteles ca responsabilitatea si interesul public trebuie sa stea la baza deciziilor, politicilor si masurilor pe care le luam. Ca prim-ministru, inteleg ca nu poti guverna fara deschidere spre dialog, fara a intelege si accepta argumente, fara toleranta. Ca roman inteleg ca este nevoie de moderatie atat pentru omul politic, cat si pentru primul-ministru.

Si mai e ceva. Ceva simplu. Ceva ce fiecare dintre noi poate intelege din modul in care Majestatea Sa s-a comportat si a actionat intreaga viata: ca nu ai neaparat nevoie de coroane, palate sau supusi ca sa fii Rege. Important este sa poti fi rege peste tine insuti. Adevarata noblete se ascunde in puritatea sufletului si in lumina gandurilor. In demnitate. In corectitudine. Si in grija pentru cei din jur. Aceasta este cea mai profunda invatatura pe care Majestatea Sa ne-a lasat-o si este la indemana fiecaruia dintre noi sa o punem in aplicare.

Dragi romani,

Regele Mihai ramane in istorie si ii suntem datori.

Este datoria de onoare a fiecarui bun roman sa cunoasca adevarul despre omul de stat care a fost si ramane Regele Mihai, despre curajul si demnitatea dovedite in momente cruciale ale istoriei recente a Romaniei sau despre puterea de a intelege sa renunti la binele personal, in favoarea binelui public.

Sunt convins ca personalitatea vibranta a Majestatatii sale va continua sa inspire generatii intregi de romani, care il vor iubi cu sinceritate, asa cum si Regele Mihai si-a iubit intotdeauna poporul in acel fel unic in care numai un suveran poate sa o faca”, a scris Mihai Tudose.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>