Published On: mie, dec. 13th, 2017

“Masina Anului in Romania” a avut un castigator surpriza

Noul model Dacia Duster a castigat titlul “Masina Anului 2018 in Romania” acordat de juriul Asociatiei Presei Auto din Romania (APAR). Dacia Duster castiga astfel pentru a doua oara disputa celor sapte modele finaliste cu un total de 210 puncte. Dupa Opel Corsa, este al doilea model care castiga titlul pentru doua generatii consecutive. Podiumul final a fost completat de OPEL Crossland X care a acumulat 112 puncte, respectiv KIA Stonic cu 109 puncte.

Ajunsa la cea de-a 19-a editie, competitia “Masina Anului in Romania” organizata de Asociatia Presei Auto din Romania s-a derulat pentru a treia oara consecutiv la Academia Titi Aur. Cele sapte modele finaliste au fost selectate in prealabil de juriul competitiei format din 14 membri din toate mediile de comunicare, din peste 30 de modele nou lansate anul acesta, eligibile conform criteriilor competitiei. Cele sapte finaliste au fost: ALFA ROMEO STELVIO, CITROEN C3 AIRCROSS, DACIA DUSTER, FORD FIESTA, HONDA CIVIC, KIA STONIC si OPEL CROSSLAND X.

Titlul este unul important pentru Dacia si nu doar prin prisma reconfirmarii numelui Duster ca model important al gamei producatorului roman aflat in Grupul Renault cat mai ales pentru faptul ca Dacia aniverseaza 50 de ani de la lansarea productiei primului model realizat la Colibasi, respectiv Dacia 1100.

Votul juriului, format din profesionisti ai presei auto si jurnalisti de profesie asociati acestui fenomen subliniaza si tendinta actuala la nivelul pietei europene unde SUV-urile vor inchide anul cu o cota de piata de 32%. Practic, in utimii ani acest gen de automobil a acaparat cote importante de piata din segmentele C si D si a inghitit practic fosta categorie monovolum, tendinta care se vede si la nivelul pietei autohtone.

“Suntem deosebit de onorati de atribuirea acestui trofeu prestigios Noului Duster. Avem increderea ca acest titlu va marca, simbolic, inceputul unei cariere comerciale de succes pentru SUV-ul Dacia. Primul Duster a revolutionat segmentul SUV atat in Romania, cat si pe pietele internationale. Noul Duster are toate argumentele pentru a depasi rezultatele predecesorului sau. Dupa recunoasterea acordata de juriul foarte exigent al profesionistilor presei auto, asteptam asadar cu incredere un verdict la fel de favorabil din partea clientilor”, a declarat Hakim Boutéhra, Director General Renault Commercial Roumanie.

Programul de testare si jurizare a celor sapte modele finaliste a inclus atat deplasarea pe drumurile publice, cat si teste specifice de manevrabilitate si confort organizate pe pista Academiei Titi Aur. Juriul a avut astfel posibilitatea de a verifica – intr-un mod extensiv, atat in conditii de trafic pe drumuri nationale cat si intr-un mediu specific – toate capacitatile masinilor din competitie.

“Este un moment extrem de important pentru Dacia si pentru Romania. Este primul premiu redutabil pe care il castiga noua generatie Duster. Cu siguranta vor urma si altele pe alte piete. Dacia Duster este produsa exclusiv la Colibasi, fiind cel mai cunoscut produs <<Made in Romania>>! Faptul ca toti jurnalistii de presa auto din Juriu au acordat, in unanimitate, punctajul maxim, nu este nici intamplator si nici un act de curtoazie patriotica. Este exact realitatea, Duster fiind unul din cele mai competente automobile din Europa, iar vanzarile din Romania si din lume o vor dovedi”, a precizat Dan Vardie, presedintele comitetului de organizare al MAIR si presedinte fondator al APAR.

CLASAMENT FINAL MASINA ANULUI 2018 IN ROMANIA

DACIA DUSTER                  210 puncte

OPEL CROSSLAND X         112 puncte

KIA STONIC                         109 puncte

CITROEN C3 AIRCROSS    107 puncte

FORD FIESTA                        92 puncte

ALFA ROMEO STELVIO        88 puncte

HONDA CIVIC                        81 puncte

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>