Published On: lun, dec. 11th, 2017

Marian Dragomir asigura brailenii ca de la anul nu vor plati mai mult pentru gunoi: “De la anul nu se va plati o taxa de salubritate mai mare”

In ultima sedinta a Consiliului Local Municipal s-a pus in discutie posibilitatea majorarii taxei de salubritate din cauza ca Tracon, firma care detine groapa de gunoi de la Muchea, vrea sa majoreze tariful de la de la 48,36 lei/tona, la 75,52 lei/tona.

CITESTE SI: Taxa de salubritate se poate majora din nou

Ulterior, primarul Marian Dragomir a spus intr-o conferinta de presa ca nu va fi de acord cu o astfel de majorare, ba mai mult isi doreste ca de la anul sa se micsoreze taxa la gunoi. Acesta a mai adaugat ca taxa in acest an nu a scazut deoarece in anul 2017 in municipiul Braila s-a colectat mult mai mult gunoi decat in 2016. Astfel, desi taxa de mediu pentru care Primaria a fost amendata a fost suspendata, s-a platit aceeasi taxa pentru a acoperi cantitatea de gunoi mai mare.

“De la anul nu se va plati o taxa de salubritate mai mare. Ba mai mult, vrem sa calculam astfel incat sa se plateasca o taxa mai scazuta, dar fundamentata din punct de vedere economic pe cantitati, pe persoane, cu justificare si fara populism.(…) Le-am spus ca nu suntem de acord cu asa ceva(n.r. celor de la Tracon cand s-a pus in discutie cresterea tarifului). O eventuala majorare trebuie justificata foarte bine pentru ca exista in derulare un contract. Astfel de discutii referitoare la cresterea tarifului au mai avut loc in trecut, chiar si in mandatul meu, si nu am fost de acord atunci si nu voi fi nici acum. Eu mizez pe o intelegere amiabila.

S-a colectat in municipiul Braila o cantitate net superioara fata de anul trecut. Cantitatea de gunoi din 2017 a crescut fata de cantitatea de gunoi din anul 2016. Constatam ca de la an la an producem mult mai mult gunoi. Noi platim acum cat producem”, a spus Dragomir

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>