Published On: joi, dec. 14th, 2017

Imperiul Zara se clatina / Ce vrea sa faca fondatorul Amancio Ortega

Inditex SA, cel mai mare retailer de imbracaminte din lume, cauta cumparator pentru 16 magazine Zara situate in peninsula Iberica, in urma evolutiei pozitive inregistrate de comerciantii online, potrivit Bloomberg.

Inditex, fondata si detinuta de miliardarul Amancio Ortega, al patrulea cel mai bogat om din lume, scoate la vanzare 16 magazine Zara cu licenta pentru 20 de ani, in schimbul sumei de 400 de milioane de euro (472 de milioane de dolari). Oferta i-ar permite cumparatorului, daca doreste, sa renunte la proprietati dupa primii cinci ani, potrivit unei surse contactate de Bloomberg. Dintre unitatile scoase la vanzare, paisprezece sunt situate in Spania, iar doua in Portugalia.

Un oficial din partea Inditex a confirmat potentiala vanzare si a spus ca face parte dintr-un plan menit sa omogenizeze strategia de leasing a companiei. Majoritatea magazinelor sunt operate in sistem de leasing, a adaugat oficialul, care nu a confirmat insa pretul.

La inceputul lunii decembrie, actiunile imperiului Inditex erau in scadere. In data de 8 decembrie, actiunile gigantului erau in scadere cu 4,5%.

Compania Inditex, a carei venituri de 11,7 miliarde euro in primul trimestru, au fost marcate de o crestere in vanzarile online, pariaza pe Spania si pe sansa pe care o ofera ibericii de intra in linie cu restul Europei in privinta cumparaturilor online. In Spania, 3% din vanzarile sectorului de retail de anul trecut au fost obtinute prin intermediul vanzarilor online, in comparatie cu nivelul de 8% din restul Europei si cu cel de 15% din Marea Britanie, potrivit Aberdeen Standard Investments.

„In timp ce Spania are cea mai mica rata de absorbtie a vanzarilor din online, se speculeaza ca va avea cea mai rapida rata de crestere” in anii urmatori „deoarece atitudinile culturale fata de comertul online sunt in schimbare”, spune Andrew Allen, director global de cercetare asupra investitiilor imobiliare in cadrul Aberdeen Standard Investments.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>