Published On: joi, dec. 21st, 2017

GALERIE FOTO: Politistii braileni au confiscat peste 100.000 de articole pirotehnice din magazia unei societati din municipiu

Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au ridicat peste 103.000 de articole pirotehnice. In cauza a fost intocmit dosar penal.

Miercuri, politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila l-au depistat pe un barbat, in varsta de 45 de ani, din Braila, banuit de comiterea infractiunii de operatiuni fara drept cu articole pirotehnice.

Cu aceasta ocazie, politistii au gasit, intr-o magazie a unei societati din municipiu, 102.700 de petarde, 254 de baterii de artificii si 63 de lansatoare de rachete, ce fac parte din categoriile F2 si F3.

Articolele pirotehnice identificate au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, fiind interzisa orice operatiune efectuata cu acestea de catre persoanele fizice neautorizate.

Totodata, cu ocazia verificarilor, politistii au depistat, in incinta respectiva, mai multe recipiente din plastic, ce contineau o substanta lichida galbuie, cu miros de combustibilpetrolier, in cantitate de 1.395 de litri, acesta fiind ridicata si predata Biroului Vamal Braila, in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii vor continua in aceasta perioada sa efectueze actiuni si controale, atat la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, cat si in zona pietelor, targurilor sau centrelor comerciale pentru prevenirea oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice.

Reamintim ca este interzisa detinerea, utilizarea si vanzarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 si 4, a articolelor pirotehnice de scena (T1 si T2) si a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine si siguranta publica, securitate si pentru protectia mediului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>