Published On: joi, dec. 14th, 2017

GALERIE FOTO: Perchezitii masive in Braila, Galati si Tulcea / Mascatii au confiscat zeci de mii de lei si peste 1 kg de aur

Politistii din Constanta, cu suportul Directiei Operatiuni Speciale, au efectuat 17 perchezitii la persoane banuite de furt calificat prin metoda “Imprietenire”. 15 persoane au fost retinute.

La data de 13 decembrie, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, cu suportul Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Române, au efectuat 17 perchezitii domiciliare in judetele Galati, Braila si Tulcea, la persoane banuite de constituire a unui grup infractional organizat si furt calificat prin metoda “imprietenire – oferire produse cosmetice/detergenti”.

In sarcina membrilor gruparii au fost retinute, in perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017, comiterea a 33 de infractiuni de furt calificat, fapte comise in judetele Constanta, Braila, Vâlcea, Arges, Cluj, Brasov, Sibiu, Prahova si in Bucuresti.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat in vederea confiscarii 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum si alte bunuri cu valoare probatorie.

De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme, in valoare de aproximativ 80.000 de euro.

In urma administrarii probatoriului, 15 persoane au fost retinute si incarcerate in Centrul de Retinere si Arest Preventiv Constanta, urmând a fi prezentate magistratilor, in cursul zilei de astazi, cu propunere de arestare preventiva.

Activitatile s-au desfasurat in cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Constanta, in care sunt cercetate 18 persoane. La actiune au participat si luptatori de la serviciile pentru actiuni speciale din Constanta, Braila si Galati. Activitatile au beneficiat de sprijinul politistilor de la Unitatea Teritoriala de Analiza a Informatiilor Constanta.\

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>