Published On: joi, dec. 28th, 2017

Francisk Chiriac a anuntat ca s-au identificat noi vinovati in cazul “Galacamor” care a prejudiciat CJ Braila cu peste 3.6 milioane lei: “Vom face actiuni sa recuperam suma platita”

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa presedintele Consiliului Judetean Francisk Chiriac a precizat ca au aparut noi nume in randul vinovatilor in cazul celebrului proces “Galacamor”. Acesta nu a facut publice numele acestora, dar a precizat ca vinovatii vor plati pana la ultimul leu prejudiciul creat Consiliului Judetean. Mai mult, dupa ce a punctat aceste lucruri, cu subinteles sau nu, Chiriac a indemnat presa sa-l intrebe pe liberalul Ovidiu Nechita despre acest proces, intrucat contractul s-a semnat intr-o perioada in care a cochetat cu conducerea judetului, fie ca presedinte CJ Braila, fie ca vicepresedinte.

“Nu vom lasa lucrurile asa. Dupa ce vom inchide(n.r. procesul) vom face actiuni astfel incat suma pe care am platit-o Galacamor-ului s-o recuperam. Am cateva directii pe care vreau sa actionez imediat dupa ce se incheie astfel inca toata suma sa fie recuperata…

Dar poate il intrebati pe domnul Nechita ca era si el vicepresedinte/presedinte si stie si el toata istoria acestui proces. Atat timp cat esti presedintele sau vicepresedintele Consiliului Judetean si nu iti asumi anumite responsabilitati, eu va spun ca si inactiunea se pedepseste”, a spus Chiriac.

Dupa aceasta declaratie, presa a subliniat faptul ca Nechita a fost presedinte doar o perioada de timp, dar Chiriac a continuat spunand ca: ”Vicepresedinte a fost o perioada destul de lunga. El nu putea sa scoata in evidenta astfel de lucruri sau macar sa anunte, sa faca vreo sesizare?! Eu cred  ca a avut acces. Daca va arat documentele, se ocupa de o groaza de chestii, inclusiv de Spitalul Judetean.”

Reamintim ca Consiliul Judetean Braila a fost nevoita sa plateasca o despagubire de 3,6 milioane lei societatii SC Galacamos SRL Galati intr-un litigiu vizand o suprafata 186,6 ha de teren din comuna Vadeni.

CJ Braila a fost executat silit la finalul lui 2016 pentru despagubiri in valoare de 3.613.426 lei, plus cheltuieli de judecata in valoare de 110.460 lei, in urma unei decizii a Tribunalului Braila in dosarul 6175/113/2011, ramasa definitiva prin respingerea apelului la Curtea de Apel Galati si a recursului la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Litigiul a inceput dupa ce CJ Braila a concesionat 165 ha de teren agricol de pe raza comunei Vadeni, teren primit de la Agentia Domeniului Statului. In documente acest teren figura ca fiind liber de sarcini, dar in realitate pe terenul respectiv se aflau bunuri din categoria „imbunatatiri funciare”, proprietate a SC Galacamor SRL Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>