Published On: mar, dec. 5th, 2017

Din bogati au devenit si mai bogati / Care sunt bogatii Brailei care au prins un loc in ”Top 300 cei mai bogati romani”

Din bogati au devenit si mai bogati. Asta putem spune despre cei mai instariti 300 de romani, care au impreuna 23 de miliarde de euro, cu aproape doua miliarde mai mult decat in 2016. In varful clasamentului este fostul tenismen Ion Tiriac, cu o avere de 1,7-1,8 miliarde de euro. Topul se incheie tot cu o vedeta a tenisului – Simona Halep, care la numai 26 de ani a acumulat peste 20 de milioane de euro.

Si in acest an Braila are trei reprezentati in “TOP 300 Capital cei mai bogati romani”. Cel mai bine clasat “brailean”, este patronul SC “Agricost”, care desi nu este la origine brailean, cei care au intocmit topul l-au trecut in dreptul Brailei deoarece afacerile acestuia se desfasoara pe teritoriul judetului Braila. Acesta are o avere de 50-60 milioane de euro si s-a clasat pe pozitia 86 in top, cu sase pozitii in urcare fata de anul trecut.

Celalalt brailean in acest top este Florin Cirligea care are o avere estimata la aproximativ 23 de milioane de euro. Acesta este proprietarul firmei “Comision Trade” si se ocupa cu comertul de carburanti. Cirligea ocupa locul 252, comparativ anul trecut acesta se aflase pe pozitia 262. Ultimul brailean din TOP 300 Capital este Mircea Andreev care are o avere estima la circa 22 de milioane de euro. Acesta a fost introdus in premiera in acest top.

Cei mai multi milionari din regiunea de sud est sunt in Constanta, unde se afla si cel mai bogat roman din acesta regiune. Acesta este Gabriel Comanescu care are o avere estimata la 200-250 milioane de euro, ocupand pozitia a 17-a la nivel national.

”Top 300 cei mai bogati romani” este condus, pentru al patrulea an la rand, de Ion Tiriac. Omul de afaceri a acumulat cel putin 100 de milioane de euro in plus anul acesta si a investit in propria retea de benzinarii, pe langa afacerile din domeniul auto si al asigurarilor. Miliardarul vrea acum sa construiasca un campus sportiv universitar.

O surpriza in top sunt fratii Dragos si Adrian Paval, patronii unuia dintre cele mai mari lanturi de magazine de bricolaj din Romania. Averea lor a sarit anul acesta de 1 miliard de euro. Cei doi antreprenori din Bacau au inceput sa faca afaceri acum 25 de ani, cu un butic, iar acum au peste 10 mii de angajati. Acesta ocupa pozitia secunda.

Locul 3 ii revine lui Zoltan Teszari, cu afaceri in domeniul telecomunicatiilor si al energiei, urmat de Ioan Niculae, a carui avere e in scadere. Afacerile in declin din domeniul chimic si problemele penale i-au redus averea lui Niculae cu 100 de milioane de euro intr-un singur an.

Din urma vine Iulian Dascalu, unul dintre cei mai mari patroni de mall-uri din Romania, cu o avere estimata la jumatate de miliard de euro.

Aceeasi avere apare si in dreptul lui Gigi Becali care, potrivit revistei Capital, este mai bogat decat anul trecut. Finantatorul echipei FCSB are cu vreo 200 de milioane de euro in plus. In afara de fotbal, Becali investeste in terenuri, case si in spitale.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>