Published On: mie, dec. 20th, 2017

Cum va fi vremea de Craciun / Unde va ninge

Meteorologii vin cu o veste proasta pentru cei care sperau la un Craciun cu zapada, temperaturile in marea parte a tarii fiind chiar temperaturi de primavara. Cei care doresc sa se bucure de un Craciun alb trebuie sa-si faca rezervare la munte.

Din datele meteo studiate de specialisti in ultimii 10 ani, reiese faptul ca iarna nu mai incepe din decembrie. Prima luna de iarna a ramas mai blanda, aproape fara ninsori, exceptand zona de munte si cu temperaturi cu 5 sau 7 grade peste cele normale perioadei.

“Poate e ceva trecator, insa nu putem ignora incalzirea globala, care aduce aceste extreme, in fiecare anotimp iarna sau primavara, perioade lungi cu vreme frumoasa urmate de raciri bruste cu precipitatii abundente. Se pare ca asa va fi in a doua parte a iernii”, explica Mihai Timu, meteorolog.

Asa ca, pana de Craciun, cativa fulgi de nea vor aparea mai mult in zonele inalte din nordul tarii, in timp ce in Banat, Crisana si pe litoral, vom avea parte de lapovita si ceva polei. Dupa 24 decembrie, un val de aer cald din sudul continentului ne aduce o vreme neobisnuit de calda pentru decembrie cu 10 grade in termometre in loc de 4 cat ar fi normal.

Pentru Revelion meteorologii au indicii ca temperaturile raman in jurul normelor, iar in sud vor fi mai ridicate. Dupa 29 decembrie e posibil sa apara si precipitatiile, inss nu vor fi ninsori, ci lapovite si ploi.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>