Published On: joi, dec. 14th, 2017

Cinci trucuri simple pentru a reduce facturile la caldura

Iarna isi face incet simtita prezenta. Trecerea la ora de iarna si scaderea temperaturilor e simtita si in case, astfel ca trebuie sa ne pregatim pentru facturi mai mari la incalzire. Incalzirea spatiilor reprezinta o mare parte din intreaga energie consumata intr-o locuinta, asa ca, pentru a evita o factura uriasa la gaze sau electricitate, poti pune in practica mai multe trucuri care te vor ajuta sa profiti la maxim de caldura degajata de calorifere, sustine Bzi.ro.

Multi dintre noi se gandesc ca temperaturile scazute de afara ne vor creste facturile la incalzire, insa daca tinem cont de sfaturile de mai jos pierderile de caldura din casa vor fi mai mici.

Cum sa mentii caldura la maxim si factura pe minim? Top 5 metode simple si eficiente

1. Trage draperiile inainte de culcare

Este indicat sa folosesti draperiile in timpul noptii, pentru ca acestea vor actiona ca un strat izolant, care va mentine caldura in casa. In zilele insorite, insa, lasa ferestrele libere, pentru a permite razelor soarelui sa patrunda in locuinta.

2. Izoleaza peretii si renunta la usile si ferestrele pe care nu le mai folosesti

Izolarea termica a unui apartament vechi poate reduce consumul de energie cu pana la 50%. Totodata, potrivit specialistilor, o tamplarie buna si un geam de calitate pot reduce consumul de energie cu pana la 30%, asta deoarece pierderile de caldura printr-o fereastra termopan sunt reduse la jumatate. Asa ca nu ezita sa iti izolezi termic locuinta, iar daca ai usi sau ferestre pe care nu le mai folosesti, poti lua in calcul indepartarea lor.

3. Programeaza centrala sa porneasca inainte sa te trezesti

Un truc usor de pus in aplicare consta in programarea centralei sa inceapa sa functioneze cu aproximativ 30 de minute inainte sa te trezesti. Centrala va functiona la o viteza constanta, iar astfel, costurile incalzirii nu vor suferi cresteri dramatice. In acest caz, cumpararea unui termostat ambiental programabil este o investitie pe care merita sa o faci.

4. Lasa caloriferele libere

Cu toate ca este placut sa ai o sofa aproape de calorifer, trebuie sa stii ca aceasta poate fi ca un paravan care impiedica incalzirea camerei. In cazul in care ai o canapea sau un obiect de mobilier in fata caloriferului, afla ca este momentul sa faci cateva schimbari in casa, pentru a lasa aerul sa circule liber, scrie vocea.biz.

5. Foloseste panouri radiante

Recomandate in special pentru spatiile mari, panourile radiante sunt o noua metoda prin care incaperile sunt incalzite fara sa mai fie necesara o centrala si fara sa mai consume gaze naturale. Cu toate ca sunt o sursa de incalzire mai ieftina, trebuie sa tii cont de faptul ca panourile radiante nu incalzesc tavanul sau peretele din spatele lui, existand astfel riscul sa se depuna igrasie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>