Published On: joi, dec. 28th, 2017

Ca de sarbatori, infractiuni cu articole pirotehnice

In data de 24.12.2017, in jurul orei 1025, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Braila,  aflandu-se in misiune, s-a autosesizat cu privire la o persoana necunoscuta , de sex masculin, care detinea si comercializa materiale pirotehnice la intersectia strazilor Aleea Stiintei cu Radu Negru din mun. Braila.

In urma legitimarii acestuia a fost identificat numitul B.G., in varsta de 30 ani din Braila ce detinea intr-o masina de culoare alba, marca Dacia urmatoarele articole pirotehnice:

-8 (opt) cutii articole pirotehnice a cate 100 buc. fiecare marca Pirat cu trei focuri.

– 47 (patruzeci si sapte cutii) articole pirotehnice a cate 60 buc. fiecare marca Picolo Corsar.

-43 (patruzeci si trei) artificii zburatoare luminoase marca Banana Blue Color.

– 33 (treizeci si trei) artificii zburatoare marca Magical Shot.

Tot in data de 24.12.2017, in jurul orei 1100, un alt echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Braila,  aflandu-se in misiune, s-a autosesizat cu privire la o persoana necunoscuta, de sex feminin, care detinea si comercializa materiale pirotehnice la Piata Halelor din Mun. Braila.

In urma legitimarii acesteia a fost identificata numita I.A., in varsta de 49 ani din Braila ce detinea in mai multe pungi, de plastic, si comercializa trecatorilor din zona urmatoarele materiale pirotehnice:

– 3 (trei) cutii articole pirotehnice a cate 100 buc. fiecare marca Corsair cu trei focuri.

– 10 (zece) cutii articole pirotehnice a cate 60 buc. fiecare marca Corsair cu un foc.

– 11 (unsprezece) petarde marca Tropic Circo Blitz.

– 12 (doisprezece) petarde marca Fire Show.

– 5 (cinci) artificii luminoase marca Cactus Rain.

In abele cazuri au fost intocmite dosare penale pentru savarsirea infractiunii de „detinerea, transportul, folosirea de materiale explozive executate fara drept ”, fapta prevazuta si pedepsita de art. 37, alin. 1 din Legea 126/1995.

Cei doi au fost predati lucratorilor de politie din cadrul Biroul Arme Explozivi si Substante Periculoase al I.P.J. Braila pentru continuarea cercetarilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>