Published On: joi, dec. 14th, 2017

Brazi din Braila confiscati in Suceava

Politistii din Suceava au confiscat aproape 400 de pomi de Craciun si au amendat doua firme cu cate 5.000 de lei pentru nerespectarea legislatiei in domeniul operatiunilor cu material lemnos, in urma unei actiuni pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, conform IGPR.

Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Suceava au efectuat un control la o societate comerciala, administrata de un barbat, de 46 de ani, privind legalitatea achizitiei, detinerii si comercializarii pomilor de Craciun.

“In urma verificarilor a reiesit ca, la data de 8 decembrie, administratorul firmei ar fi achizitionat 400 de brazi de la o societate comerciala din judetul Braila, fara ca in avizul de insotire sa fie consemnata provenienta acestora si fara a avea valid codul unic generat de aplicatia informatica in domeniul silvic.

De asemenea, in urma inventarierii, s-a constatat ca, in realitate, barbatul ar fi cumparat de la agentul economic din judetul Braila doar 381 de pomi de Craciun”, conform unui comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Cele doua firme au fost sanctionate cu amenzi in valoare de 5.000 de lei si s-a dispus confiscarea celor 381 de pomi de Craciun, in valoare de 15.240 de lei, care au fost predati unui ocol silvic.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>