Published On: vin, dec. 15th, 2017

Braila beneficiaza de finantare prin PNDL pentru modernizarea si reabilitarea mai multor drumuri judetene

Contractul de finantare, in valoare de 3.804.267,54 de lei, a fost semnat astazi, 15 decembrie, de catre viceprim-ministrul Paul Stanescu, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, si Francisk Chiriac, presedintele Consiliului Judetean Braila.

“Va felicit pentru importanta pe care o acordati, la nivel de judet, modernizarii infrastructurii, in conditiile in care investitia in infrastructura reprezinta una dintre prioritatile de guvernare. In vizitele mele prin tara am insistat ca alesii locali sa demareze proiectele aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala pentru ca, prin acest program si prin intermediul fondurilor europene, se poate moderniza si reabilita infrastructura de baza (apa-canalizare, scoli, spitale, drumuri etc) la nivelul tuturor localitatilor”, a precizat viceprim-ministrul Paul Stanescu.

La randul sau presedintele CJ Braila Francisk Chiriac a spus care sunt cele 6 proiecte semnate si ce drumuri sunt vizate pentru modernizare, respectiv reabilitare. Mai mult, acesta a adaugat ca proiectele au fost deja urcate pe SEAP si isi doreste ca in primavara-vara anului viitor sa inceapa lucrarile.

“Astazi, am semnat doar cele sase proiecte ale Consiliului Judetean. Primul proiect este “Lucrari de reabilitare la DJ 221B Braila – Vadeni (Km 1 – Km 7+300)”, “Lucrari de reabilitare 211B Victoria – Mihai Bravu (Km 17 + 550 – Km 27 + 550)”, un alt proiect care era mult asteptat, “Modernizare DJ 203R si DJ211-Liscoteanca (km22+500 – km24+500)”, “Modernizare DJ 212A Braila – Marasu (Km 42 – Km 59) – deci inchidem tot acel tronson de drum – “Modernizare DJ 255A Cotul Lung si DN 23(Km 26 – Km 30) si “Reabilitare DJ 212A Blasova(Km 0 – Km 11)”. Acestea sunt cele sase proiecte pe care noi le-am pregatit si le-am semnat. Urmeaza partea de achizitii, achizitii pe care speram sa le finalizam la anul pentru a incepe tot in 2018 si lucrarile. In momentul de fata noi avem aceste proiecte urcate in SEAP si speram ca durata de licitatie sa nu mai fie atat de lunga si plina de contestatii si speram ca in primavara – vara lui 2018 sa avem contractele, astfel incat sa dam ordinul de incepere a lucrarilor”, a spus Chiriac.

Pana in prezent, in judetul Braila, din 55 de contracte de finantare aprobate (care includ 99 de obiective de investitii), au fost semnate, prin PNDL II, 33 de contracte de finantare. Pentru Consiliul Judetean Braila sunt finantate 6 obiective de investitii, in valoare de 61.782.186,30 de lei, care vizeaza modernizarea a 46,520 km de drumuri judetene.

PNDL este un program de finantare multianual, ce are ca obiectiv general echiparea unitatilor administrativ-teritoriale cu toate dotarile tehnico-edilitare, de infrastructura educationala, de sanatate si de mediu, sportiva, social-culturala si turistica, administrativa si de acces la caile de comunicatie in vederea asigurarii unui climat investitional atractiv pentru localitatile Romaniei.

Pot beneficia de finantare, in cadrul PNDL, unitatile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritatile administratiei publice locale, respectiv comunele, municipiile si orasele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, judetele, precum si unitatile administrativ-teritoriale membre ale asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, constituite in conditiile legii, pentru investitiile realizate prin asociatiile de dezvoltare intercomunitara.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>