Published On: lun, dec. 4th, 2017

Amenzi la Spitalul Judetean, dupa ce pacientii proaspat operati au fost plimbati pe holurile spitalului

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Braila a fost amendat cu 1.000 de lei de catre inspectorii DSP, dupa ce pacienti proaspat operati au fost plimbati pe holuri, printre vizitatori. O amenda de 500 de lei a primit si asistenta care coordoneaza Serviciul de limitare a infectiilor.

Sanctiunile au fost stabilite dupa ce in presa locala au aparut imagini cu pacientii transferati de la sala de operatie la sectia de Terapie Intensiva, plimbati pe holuri, printre vizitatori.

In fotografiile care au fost realizate de un vizitator apar mai multi pacienti transportati cu targa pe holurile si cu lifturile spitalului. Minstrul Sanatatii, Florian Bodog, a trimis la fata locului o echipa de control. In urma verificarilor, au fost stabilite sanctiuni si masuri de remediere a problemelor depistate.

”Inspectia a fost facuta de inspectorii de la DSP Galati numiti de ministrul Sanatatii. S-au dat doua sanctiuni si au fost stabilite mai multe masuri. In primul rand, este vorba despre un termen de sase luni pentru realizarea unui lift exterior care va face legatura intre blocul operator si ATI. De asemenea, inspectorii au stabilit un termen pentru obtinerea avizelor in vederea modificarii de structura a cladirii. Tot inspectorii au stabilit ca intre blocul operator si ATI trebuie sa fie respectate reguli de circulatie, astfel incat pacientii sa nu se mai intersecteze cu vizitatorii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul DSP Braila, Gabriel Ciochina.

“Nu contest masurile luate de inspectori. Eu solicit un singur lucru. Sa se modifice termenul privitor la realizarea liftului. In sase luni nu avem cum sa-l construim, avem nevoie de cel putin un an. Celelalte masuri au fost imediat implementate, se circula cu restrictii cu liftul existent”, a declarat managerul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, Delia Rasnoveanu.

Sala de operatie de la Spitalul Judetean de Urgenta Braila a fost inaugurata in urma cu trei luni, fiind vorba despre o cladire noua dotata cu tehnica moderna. In urma modificarilor, blocul operator a fost mutat la etajul al treilea al Spitalului Judetean. Sectia de Terapie, in care sunt mutati pacientii dupa operatie, a ramas la parter, astfel incat bolnavii sunt nevoiti sa traverseze spatii in care se afla si vizitatori. Zilnic, la spitalul brailean sunt operati intre sase si opt bolnavi.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>