Published On: mar, nov. 21st, 2017

VINE IARNA: Meteorologii au emis prima atentionare de ninsori din acest an

Desi suntem in noiembrie, meteorologii au emis deja prima atentionare de ninsori si vant puternic, valabila din aceasta noapte, de la ora 3 si pana miercuri la ora 18.00. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie va ninge slab in nord-vestul si centrul tarii.

Se vor inregistra ninsori moderate cantitativ si intensificari ale vantului la munte, lapovita si ninsori in nord-vest si centru. In zona montana, spun meteorlogii, se va depune un strat consistent de zapada, iar rafalele de pana la 80 de kilometri la ora vor viscoli ninsoarea. Dobrogea este una dintre putinele regiuni unde ne vom mai putea bucura, in perioada urmatoare, de temperaturi pozitive.

Autoritatile care au tinut seama de prognozele ingrijoratoare ale meteorologilor spun ca s-au pregatit sa faca fata unei ierni, care se anunta a fi cea mai geroasa din ultimii 5 ani.

Elena Mateescu, director general ANM: “Miercuri dimineata vom avea manifestari de iarna in special in zona montana, in Maramures, in Transilvania si nordul Moldovei pentru ca acolo ne asteptam la precipitatii predominant sub forma de ninsoare si o scadere a regimului de temperaturi in zona montana inalta si minime sub zero grade in aproape toata tara.”

Pe 1 Decembrie, de Ziua Romaniei, in Capitala va fi frig si ceata. Dar la munte va fi deja zapada destul de mare, peste 30 de centimetri, excelenta pentru schi. Urmeaza apoi o incalzire usoara si pana pe 20 decembrie ar putea fi temperaturi mai mari decat de obicei 10, chiar 20 de grade in sud. Mos Craciun isi va trage din nou sania pe uscat, se pare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>