Published On: joi, nov. 2nd, 2017

VIDEO: Preotul din Braila care a bruscat un bebelus la botez a fost suspendat de la oficierea de slujbe

Preotul din Braila care a fost filmat in timp ce brusca un bebelus in timpul slujbei de botez a fost suspendat de la oficierea de slujbe pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentantii Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, in urma imaginilor aparute in mediul online a avut loc cercetarea disciplinara a preotului paroh Traian Mazare de la Biserica Sfintii Constantin si Elena din Braila, masura fiind interzicerea pentru 30 de zile de la oficierea slujbelor.

“Ca urmare a tulburarilor produse in ziua de 28 octombrie 2017, cu ocazia savârsirii Tainei Sfântului Botez la biserica <<Sfintii Imparati>> din municipiul Braila, potrivit procedurilor canonice si statutare bisericesti, in data de 1 noiembrie 2017 a avut loc cercetarea disciplinara a preotului paroh Traian Mazare. Rezultatele cercetarii au confirmat gesturi nepotrivite si o atitudine inadecvata a preotului in timpul oficierii slujbei Tainei Botezului", spun reprezentantii Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

In imaginile care au aparut pe internet se poate observa cum preotul bruscheaza un bebelus, scena fiind surprinsa in timpul unui botez oficiat la biserica ”Sfintii Constantin si Elena” din Braila. Preotul paroh Traian Mazare a fost filmat vizibil nervos pentru ca bebelusul plânge, dar si pentru ca, la un moment dat, inainte de a-l baga in cristelnta, il apuca de vesmintele preoteseti. Nervos, preotul refuza initial sa-l mai scufunde in cristelnita pe micut, duce copilul pe masa de unde l-a luat si incearca sa-si aranjeze vesmintele, care i se agata de cap. In final, preotul scufunda violent bebelusul, acoperind cu putere gura copilului care continua sa plânga.  Intreaga filmare a aparut pe internet si a atras mii de critici la adresa preotului.

Urmare a acestor imagini, Arhiepiscopia Dunarii de Jos a transmis ca va incepe o ancheta care-l vizeaza pe preotul respectiv si totodata cere iertare familiei bebelusului bruscat in biserica.

De asemenea, Inspectoratul Judetean de Politie Braila a anuntat miercuri ca in acest caz a fost deschis dosar penal pentru lovire sau alte violente.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>