Published On: vin, nov. 24th, 2017

Un tractor, tigarete de contrabanda si unelte de pescuit retinute de politistii de frontiera braileni in urma unor perchezitii

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au descoperit si ridicat in vederea cercetarilor, in urma desfasurarii unor perchezitii domiciliare la imobilele a doua persoane si la punctul de lucru al unei ferme de pe raza judetului Tulcea, un tractor, aproximativ 12.000 tigarete de contrabanda si mai multe unelte de pescuit interzise la detinere.

In ziua de 21 noiembrie, in continuarea efectuarii cercetarilor intr-un dosar penal inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au efectuat trei perchezitii domiciliare pe raza judetului Tulcea, la domiciliile cetatenilor romani C. B. si B.C., si la punctul de lucru al fermei a carui administrator este C.B..

In urma perchezitiilor efectuate in baza mandatelor emise de Judecatoria Braila, au fost descoperite si ridicate in vederea continuarii cercetarilor 11.960 tigarete de contrabanda, de diferite marci, in valoare totala de 5.504 lei, cinci plase de pescuit de tip monofilament, patru plase de pescuit din ata si o plasa din nylon in patru fire, toate in valoare de 400 lei.

Ca urmare a verificarilor specifice, politistii de frontiera braileni au constatat ca uneltele de pescuit apartin numitului V.P., muncitor zilier la ferma respectiva, acesta nedetinand acte de provenienta pentru uneltele din plasa si folosindu-le la pescuit, desi nu detinea autorizatie de pescuit comercial pentru anul in curs.

Totodata, in vederea stabilirii situatiei juridice si a identificarii  seriei de sasiu reale, a fost indisponibilizat un tractor marca Deutz-Fahr, care avea poansonata pe o placuta metalica amplasata in cabina, pe consola centrala, o serie de sasiu ce apartine unui tractor, aceeasi marca, ce se afla la proprietar in Germania.

 In cauza politistii de frontiera braileni efectueaza cercetari pe numele lui C.B., sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Braila sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar pe numele lui V.P. sub aspectul savarsirii infractiunii de detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoanele neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial si producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>