Published On: mar, nov. 21st, 2017

Un operator economic amendat cu 5000 de lei/ Verificarile metrologice vor continua

Share This
Tags

Urmare a desfasurarii la nivel national a controlului tematic privind “Asigurarea exactitatii, a uniformitatii masurarilor si legalitatea mijloacelor de masurare si a masurarilor utilizate pentru efectuarea de tranzactii comerciale in pietele agroalimentare, targuri si oboare, in zilele de 18 si 19.11.2017, au fost efectuate controale in localitatatile Insuratei si Braila, precum si in pietele agroalimentare si targurile organizate la nivelul acestor localitati, unde a fost identificat un operator economic (persoana juridica) care utiliza in tranzactii comerciale un aparat de cantarit cu functionare neautomata (balanta electronica), a carei legalitate nu a fost asigurata de detinator prin efectuarea verificarii metrologice obligatorie anuala.

Operatorul economic gasit in neregula, a fost sanctionat contraventional cu amenda de 5000 lei,  minimul prevazut de actul normativ aplicabil.

In saptamanile urmatoare controalele metrologice vor continua in pietele, targurile si oboarele din municipiul si judetul Braila.

Reamintim si cu aceasta ocazie obligativitatea operatorilor economici (persoane fizice si persoane juridice) de a intra in legalitate si a utiliza in domenii de interes public, cu precadere in tranzactii comerciale numai  mijloace de masurare, legale, verificate metrologic in termen.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>