Published On: mar, nov. 7th, 2017

Teatrul Maria Filotti va invita sambata , 11 noiembrie, de la ora 19,00. la Sala Bujor Macrin , sa vizionati specatcolul “PUSLAMAUA DE LA ETAJUL 13”

Teatrul Maria Filotti va invita sambata  , 11 noiembrie, de la ora 19,00. la Sala Bujor Macrin ,  sa vizionati specatcolul  PUSLAMAUA DE LA ETAJUL 13 de Mircea M. Ionescu  , un One Women Show sustinut de  actrita CLAUDIA MOTEA  .

PUSLAMAUA DE LA ETAJUL 13 de Mircea M. Ionescu, jucata de actrita romano-canadiana Claudia Motea, in regia lui Vlad Stanescu de la Teatrul National Bucuresti, deschide o noua perspectiva exploziva in aceasta stagiune teatrala, 2017-2018, atat in Romania cat si in Diaspora.

Personaj simbol al Tineretului zilelor noastre, „Puslamaua”, este o pustoaica de 15 ani perceputa de societate ca fiind „si buna si rea si nebuna” care transmite, prin rolul compozitional de exceptie al actritei Claudia Motea, un mesaj pozitiv, potrivit caruia oamenii sa nu mai traiasca, in continuare, „cu frana de suflet trasa”.

Dramaturgul Mircea M. Ionescu daruieste scenei un text de o mare valoare umana cu un dezinvolt curaj si rafinament metaforic, pe care actrita Claudia Motea il fructifica, excelent, prin talentul ei care a consacrat-o, sensibilizand la modul cel mai profund inima spectatorului.

In deplina simbioza cu textul este muzica scrisa de Dennis Dreith, compozitor american care a semnat coloana sonora la filme celebre, precum Jurrasic Park, Brave Heart si sunetul asigurat de Alexandru Radulescu, inginer electroacustic la Teatrul National Bucuresti.

Iata o piesa, aflata la cea de-a unsprezecea montare a ei, pentru toate varstele, cu mult ras si lacrima, care pledeaza pentru frumusetea sufletului uman si trage un semnal de alarma asupra vietii societatii actuale in care traim!

Claudia Motea a fost remarcata datorita talentului sau actoricesc, dar si pentru cel de dramaturg/scenarist, in tara, precum si in strainatate, obtinand mai multe premii si distinctii din partea unor institutii de prestigiu. The Theatre Film Festival London Canada i-a acordat titlurile de Best Actress, Best Original Script, Best Audience Award si o nominalizare Brickenden Award. In anul 2015 a primit Premiul de Excelenta in cadrul Galei Celebritatilor, iar in 2016 a fost aleasa Femeia Anului la Gala Femei de Succes. In prezent este director artistic al Teatrului „NOSTRUM”, afiliat Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania si presedinte al Departamentului Artele Spectacolelor al Uniunii Artistitor Plastici.

O pustoaica. O viata. Un destin incipient. O poveste a carei traiectorie duce departe, in camera sufletului unui copil abandonat de familie si societate. Puslamaua de la un etaj superior, care traieste in mizeria realitatii, printre farfurii si furculite murdare, cutii si ambalaje, alaturi de papusi – prieteni, inocenti si analogi celor inchipuiti ca iubind-o  – mama, tata, bunica, diriga, prof, etc. Puslamaua de la etajul 13 intelege altfel lucrurile, intr-un fel matur, spre deosebire de varsta, intr-un fel al unei modalitati juste si transparente, de a vedea viata in ansamblul ei.

Si-ar fi dorit o mama clean la minte si trup, care sa o protejeze si sa o indrume pe o cale a linistii si echilibrului, sa ii ofere  afectiune si un exemplu de demnitate si de escaladare a virtutilor. Si-ar fi droit un tata care sa nu fie monoton si mototol, sa jubileze in timpul liber pe terenul de tenis si sa ii prezica, chiar la nivel moral, performantele viitoare.

Mircea M. Ionescu descrie o societate a alienarii, atat in mediile familiale dar si in tara, ca mediu social, ca o familie mai mare care le cuprinde, in mod eronat pe celelalte mai mici. Un dezechilibru general, imoral, dezinteresat si abject, o panza freatica a ignorantei oamenilor, in raport cu ceilalti, in raport cu propriile familii si in raport cu ei insisi. O dezagregare a limbajului si a limbii, o abordare peiorativa, cu trimiteri catre subiecte despre sexualitate ca mobil principal al activitatilor cotidiene si ca punct de raportare comparativa cu interesul pentru lucrurile importante din viata unui om.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>