Published On: joi, nov. 16th, 2017

Soferii care consuma alcool dupa producerea unui accident vor face inchisoare

Potrivit unui act normativ care se afla azi pe ordinea de zi, soferii care consuma alcool sau stupefiante, intre momentul provocarii unui accident auto cu victime si momentul in care sunt recoltate probele biologice, vor fi sanctionati cu inchisoarea, scrie Avocatnet.ro.

“Fapta conducatorului unui vehicul de a consuma alcool sau alte substante psihoactive, dupa producerea unui accident de circulatie care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane, pana la recoltarea probelor biologice, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda", se prevede in act.

O pedeapsa mai mare (intre doi si sapte ani de inchisoare) e propusa pentru faptuitorii care efectueaza transport public de persoane, de substante/produse periculoase, pentru instructorii de la scolile de soferi si pentru cei care dau probele practice la examenul de soferi.

In urma cu cativa ani, Curtea Constitutionala a criticat faptul ca in textul de lege al acestei infractiuni se regasea sintagma „la momentul prelevarii mostrelor biologice" (Decizia nr. 732/2014), pentru ca le dadea posibilitatea soferilor care mergeau la prelevarea de probe la cateva ore dupa accident sa motiveze rezultatul analizei pe faptul ca au baut alcool dupa accident, iar nu inainte de producerea lui.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>