Published On: vin, nov. 10th, 2017

Senatorul Ion Rotaru(PSD), dupa “revolutia fiscala”: “S-a spus ca nu cresc salariile, pai nu cresc, dar nici nu scad”

In aceasta saptamana a fost declansata asa zisa “revolutie fiscala” dupa ce Guvernul a aprobat ordonanta prin care plata contributiilor sociale trece de la angajator la salariat. Aceasta masura a generat multe discutii atat in presa nationala, cat si printre salariati si oameni de afaceri. Toti cei afectati direct de aceasta masura au criticat-o la unison spunand ca modificarile prevazute de noul Cod Fiscal vor genera multa confuzie.

Astazi, intr-o conferinta de presa, senatorul Ion Rotaru(PSD) a spus, indirect, ca s-a ajuns la implementarea acestor schimbari din cauza agentilor economici care nu platesc la timp contributiile sociale. In prezent, la nivelul intregii tari, sunt 157.000 de astfel de cazuri.

“Niciodata o masura fiscala nu este intotdeauna bine primita de toate categoriile care sunt vizate. Plecand insa de la realitatea cu care se confrunta Romania; faptul ca numai pe zona de TVA, intr-un an am avut o evaziune de vreo 7 miliarde de lei, faptul ca astazi sunt 157.000 de firme care au restante la plata la contributiilor de asigurari sociale, care afecteaza 2.2 milioane de salariati, deci aproape jumatate dintre salariati, eu cred ca o masura trebuia luata. Din pacate gradul de conformare a agentilor economici per ansamblu si gradul de colectare al tuturor categoriilor de impozite si taxe este in continuare nesatisfacator, suntem undeva in zona in care avem unele dintre cele mai mici taxe din Uniunea Europeana si aceste masuri trebuia luate. Sigur ca unele deranjeaza, altele nu sunt binevenite de o anumita categorie, dar atat timp cat s-a redus impozitul pe venit de la 16% la 10% pentru tot ce inseamna salarii, atat timp cat aceasta masura vizeaza si parte de oameni de afaceri, de PFA-uri, de intreprinderi individuale, de persoane independente, este un beneficiu pentru mediul de afaceri. (…)S-a spus ca nu cresc salariile, pai nu cresc, dar nici nu scad. Beneficiul este acela ca ii va obliga pe acei 157.000 de agenti economici care nu se conformeaza sa o faca pentru ca firma intra intr-o zona sanctiune penala”, a spus Rotaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>