Published On: lun, nov. 13th, 2017

Sefa Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Braila a fost reangajata pe acelasi post de pe care se pensionase / Pensia si salariul ii aduc in conturi lunar circa 15.000 lei

Decizie revoltatoare la Braila. Dupa ce a iesit la pensie in luna februarie, fostul director al Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Braila, Livia Damian, s-a intors pe functie, dat fiind ca s-a inscris la concursul organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) la Bucuresti, pe care l-a si castigat.

In cadrul sedintei de indata a Consiliului Judetean Braila, intrunit vineri, consilierii judeteni n-au putut decat sa valideze instalarea pe post a Liviei Damian, desi nu au lipsit certurile si intepaturile.

Dupa ce mai multi consilierii au crititat reintoarcere Liviei Damian pe postul de director al Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Braila, presedintele CJ a supus aprobarii proiectul (doar 27 de consilieri au fost prezenti la vot, cinci nefiind de fata), care a fost aprobat cu 24 voturi „pentru” si trei abtineri.

Pentru a clarifica aceasta situatie discutabila, Livia Damian, prezenta in sala, a avut o interventie, spunand ca a iesit la pensie conform legii si ca-si merita pensia de 6.000 de lei.

“Nu mi se pare firesc sa ramana un semn de intrebare vizavi de mine. Am iesit la pensie conform legii, in cadrul Ministerului de Interne. Nu am facut cerere sa ies anticipat. Am iesit conform legii. Nu am avut sporuri si se stie acest lucru, fiind personal detasat. Iar pensia mea, dupa 32 de ani de Minister de Interne, este de 6.000 lei. O sa vedeti asta inclusiv pe declaratia de avere. Si tocmai de aceea imi doresc sa continui. Consider ca inca mai pot sa lucrez acolo unde am lucrat o viata si am invatat pentru acest lucru”, a declarat Livia Damian.

“Apreciez  sinceritatea dumneavoastra. Dar sa stiti ca un medic chirurg, dupa 44 ani de activitate primeste 1.800 lei pensie!”, i-a raspuns consiliera Simona Draghincescu.

Reamintim ca numirea acesteia s-a facut tot printr-o hotarare de CJ, de la finalul anului 2004, intrand in vigoare de la 1 februarie 2005. In acelasi an, politistii si personalul contractual din cadrul biroului Evidenta Populatiei, din Serviciul Judetean de Evidenta Informatizata a Persoanei au fost detasati, respectiv transferati, in interes de serviciu, la Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanelor Braila.  Livia Damian s-a pensionat in februarie 2017, iar locul i-a fost atunci preluat temporar de Ionel Cioran, consilier juridic in cadrul Directiei Judetene de Evidenta. Va reveni pe functie incepand cu data de 15 noiembrie, iar pe perioada contractului de munca va incasa atat pensia de 6.000 de lei, cat si leafa de sef al institutiei care, potrivit noilor reglementari, poate ajunge la 9.000 de lei pe luna. Deci, in total aceastat poate ajunge sa castige circa 15.000 lei lunar.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>