Published On: joi, nov. 23rd, 2017

S-a semnat acordul pentru programul “Educatie,burse,ucenicie si antreprenoriat pentru tineri” 2014-2021

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a semnat pe 21 noiembrie , acordul pentru programul "Educatie, burse, ucenicie si antreprenoriat pentru tineri", finantat in cadrul Granturilor SEE si norvegiene 2014-2021.

"Acest acord este primul pe care il semnam la nivelul Granturilor SEE si norvegiene 2014-2021, din totalul de 12. Prin semnarea sa, incepem implementarea efectiva a programului, iar un prim apel dedicat studentilor urmeaza a fi lansat in prima parte a lunii decembrie 2017. Felicit echipa Punctului National de Contact si pe cea a Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (operator de program) pentru eforturile depuse, care au facut posibila finalizarea procesului de programare si alaturi de care vom lansa oficial programul, in 5 decembrie. Le doresc mult succes si sa obtina rezultate la fel de bune ca si in perioada de programare 2009-2014!" a declarat ministrul delegat Marius Nica.

Cu o finantare de 14.117.647 euro, din care 12.000.000 grant, programul va contribui la o mai buna mobilitate a studentilor si a personalului din invatamantul superior din Romania, finantand si actiuni dedicate educatiei tertiare si instruirii vocationale a tinerilor.

Informatii suplimentare pot fi gasite pe paginile www.eeagrants.ro, www.eeagrants.org si www.eea4edu.ro.

Despre Granturile SEE si Norvegiene

Granturile SEE si Norvegiene reprezinta contributia Islandei, Principatului Liechtenstein si Regatului Norvegiei la reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European si consolidarea relatiilor bilaterale intre statele beneficiare si cele donatoare.

In cadrul perioadei de programare 2014-2021, Romania beneficiaza, de o alocare de 502,5 milioane euro, ce sprijina proiecte in domenii precum dezvoltare locala si combaterea saraciei, imbunatatirea situatiei romilor, sanatate publica, inovare, mediu de afaceri si IMM-uri, sectorul ONG, cercetare si educatie, eficienta energetica, energie regenerabila si mediu, patrimoniu si schimb cultural, justitie, servicii corectionale si afaceri interne.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>