Published On: mar, nov. 14th, 2017

Romania si Bulgaria continua colaborarea pe proiectele comune

Viceprim-ministrul Ion-Marcel Ciolacu s-a intalnit, la Palatul Victoria, cu o delegatie a Adunarii Nationale a Republicii Bulgaria, condusa de presedintele Dimitar Borisov Glavchev.

Pe agenda discutiilor s-au aflat teme de interes precum intensificarea relatiilor bilaterale intre cele doua tari vecine, sustinerea proiectelor comune in infrastructura, securitate energetica (proiectul BRUA), turism, comunicatii, programe legate de Balcanii de Vest sau de Strategia Dunarii, migratie, precum si intarirea relatiilor de colaborare la nivel parlamentar.

”Trebuie sa stabilim proiectele comune si sa ne unim fortele. Este nevoie sa avem o voce comuna, pentru ca in felul acesta vom avea de castigat”, a mentionat vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu.

Oficialii celor doua state au subliniat nevoia dezvoltarii infrastructurii intre Romania si Bulgaria si extinderea proiectelor pentru asigurarea legaturii cu Grecia. Vicepremierul roman a evocat bunele relatii dintre Romania si Bulgaria, exprimandu-si convingerea ca cele doua state vor continua proiectele comune pe Strategia Dunarii.

In cadrul intalnirii a fost evidentiata buna colaborare a prim-ministrilor roman si bulgar, precum si a ministrilor responsabili pentru pregatirea preluarii presedintiei rotative a Consiliului UE. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, prezent la intrevedere, a subliniat faptul ca Romania si Bulgaria au multe puncte convergente in problematica europeana, iar detinerea presedintiei Consiliului UE poate accentua cooperarea si prietenia dintre cele doua tari vecine.

In ceea ce priveste Balcanii de Vest, presedintele Adunarii Nationale a Republicii Bulgaria a aratat ca tara sa este gata sa impartaseasca statelor din  regiune experienta comuna dobandita in drumul spre aderarea la UE.

”Trebuie sa aratam perspectiva europeana tarilor care vor sa adere la UE”, a spus presedintele Dimitar Borisov Glavchev.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>