Published On: joi, nov. 23rd, 2017

Primaria va organiza si in acest an Targul de Iarna / Cu mic, cu mare, brailenii se vor bucura de mai multe surprize

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa primarul Marian Dragomir a spus ca va continua traditia “Targului de iarna” inceputa anul trecut, cand s-a organizat in premiera pentru Braila un astfel de targ. Edilul sef a precizat ca targul va incepe de Ziua Nationala, pe 1 decembrie, in aceasi zi in care se vor aprinde si luminile de Craciun. Ca si anul trecut, brailenii se vor bucura si acum de colindatori din toate partile tarii si nu numai. Mai mult, ca element de noutate, primarul isi doreste ca pana la inceperea targului sa fie livrate mai multe casute de lemn care vor inlocui corturile. In ceea ce priveste achizitia acestora, Dragomir a spus ca au existat mai multe probleme cu licitatia, fiind organizata de cinci ori, pentru ca nu-si depusese nimeni oferta.

“Am inceput anul trecut sa facem un Targ de Craciun si au comentat unii spunand ca facem pentru ca este campanie electorala. Campania electorala s-a terminat, noi vom organiza si anul acesta un Targ de Craciun  pe platoul din fata Primariei Municipiului Braila. Avem peste 25 de formatii din tara, dar si copii din unele comune ale judetului Braila care vor veni sa colinde, sa cante, sa duca mai departe traditia specifica sarbatorilor de iarna. Noi il numim de fapt Targul de Iarna pentru ca va incepe pe 1 decembrie, odata cu toate manifestarile specifice Zilei Nationale, si va tine pana pe 10 decembrie. Pe aceasta cale invit toti brailenii seara  la aprinderea luminilor pe platou.

Noi am dorit foarte mult sa schimbam acele corturi de pe platou cu casute. Am organizat vreo cinci licitatii, a castigat o societate din Iasi care a renuntat la contract. Acum am incheiat un alt contract si asteptam sa ne faca livrare celor 20 de casute in perioada urmatoare si apoi vom completa anul viitor cu altele.

Iluminatul de sarbatori se va face ca si anul trecut, de pe 1 decembrie pana dincolo de jumatatea lunii ianuarie, cand se vor incheia si sarbatorile la comunitatea rusilor lipoveni din Braila, pentru ca asa este normal, sa respectam sarbatorile tuturor celor care locuiesc in Braila. Bradul trebuie sa soseasca in weekend, cel tarziu luni”, a spus Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>