Published On: mar, nov. 21st, 2017

Premierul Mihai Tudose: Interesul Guvernului este sa incurajam tanara generatie sa citeasca, iar pe cei din generatia noastra si a parintilor nostri, sa se intoarca la lectura

Programul Centenar va include un proiect national prin care romanii vor fi incurajati sa citeasca, a fost concluzia intalnirii de lucru de ieri a premierului Mihai Tudose cu reprezentantii Asociatiei Editorilor si Distribuitorilor din Romania.

”Interesul nostru, al Guvernului, este sa incurajam tanara generatie sa citeasca, iar pe cei din generatia noastra si a parintilor nostri, sa se intoarca la lectura. Va invit sa gandim impreuna un proiect national in acest sens. Avem toata disponibilitatea sa sprijinim cu fonduri bugetare finantarea acestui proiect, pe care sa il cuprindem in Programul Centenar”, a afirmat prim-ministrul Mihai Tudose.

Proiectul prin care romanii vor fi incurajati sa citeasca va avea mai multe componente, intre care o campanie nationala de valorizare a lecturii si a scriitorilor romani, in care personalitati cu notorietate si mijloace media vor fi invitate sa se alature institutiilor statului. De asemenea, sunt avute in vedere si alte mijloace, inclusiv financiare, prin care sa fie sustinuta activitatea de editare a cartilor si atragerea tinerei generatii spre lectura. Reprezentantii Guvernului si cei ai Asociatiei Editorilor si Distribuitorilor din Romania vor continua consultarile pentru stabilirea actiunilor comune ce vor fi incluse in acest proiect.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>