Published On: mie, nov. 8th, 2017

Premierul Mihai Tudose: “Guvernul are in vedere o strategie de dezvoltare echilibrata pentru toate comunitatile locale”

Reprezentantii Guvernului si cei ai Asociatiei Municipiilor din Romania au convenit masuri pentru mentinerea bugetelor locale din 2018 cel putin la nivelul veniturilor din acest an, astfel incat modificarile Codului fiscal sa nu afecteze fondurile de functionare si de dezvoltare ale municipiilor.

In cadrul consultarilor care au avut loc astazi, la Palatul Victoria, Guvernul a propus primarilor cresterea cotei defalcate din impozitul pe venit de care beneficiaza municipiile de la 41,75%, cat este acum, la 43%, in contextul in care Guvernul are in vedere reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Totodata, vor fi acordate compensatii de la bugetul de stat, in situatiile in care, si dupa aceasta majorare a cotei, bugetele autoritatilor locale pentru anul viitor vor fi afectate. Scopul asumat de Guvern este mentinerea bugetelor locale ale municipiilor, pentru anul viitor, cel putin la nivelul anului 2017.

”Guvernul are in vedere o strategie de dezvoltare echilibrata pentru toate comunitatile locale. Ca prim-ministru, sunt la fel de preocupat ca bugetele locale, atat ale municipiilor, cat si ale oraselor mici si comunelor, sa aiba resursele necesare pentru functionare si dezvoltare. Am venit in fata dumneavoastra cu cifre bine fundamentate tocmai pentru a discuta cat mai concret cum stau lucrurile si care este viziunea noastra pentru viitor”, a subliniat premierul Mihai Tudose.

Seful Executivului a stabilit un mecanism de consultare permanenta cu reprezentantii Asociatiei Municipiilor din Romania, atat in ceea ce priveste aspectele legate de finantarea si echilibrarea bugetelor locale, cat si a celorlalte aspecte puse in discutie de primari: modificarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice si in ceea ce priveste parteneriatul public-privat.

Astfel, premierul a spus ca in perioada imediat urmatoare Guvernul va discuta un act normativ privind parteneriatul public privat, care sa ofere solutii de finantare autoritatilor locale. De asemenea, prim-ministrul a mentionat ca Executivul lucreaza la un proiect de modificare a legislatiei achizitiilor publice, care are in vedere scurtarea termenelor de avizare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>