Published On: lun, nov. 20th, 2017

Premierul Mihai Tudose, discutii la Guvern cu medicii de familie, nemultumiti de birocratia din sistemul de sanatate

Premierul Mihai Tudose are o intrevedere cu reprezentantii medicilor de familie, acestia fiind nemultumiti de birocratia din sistemul de sanatate, cadrele sanitare militand pentru un act medical curat, dar si pentru o asistenta primara puternica. La intalnirea de la Palatul Victoria participa si vicepremierul Marcel Ciolacu, sustine Mediafax.

Si miercurea trecuta, premierul a discutat cu medicii de familie, dupa ce cateva sute de cadre medicale au protestat in Piata Victoriei.

”Am avut impreuna cu dl vicepremier Marcel Ciolacu si dl. ministru Bodog o discutie buna cu reprezentantii medicilor de familie. Spun si pe aceasta cale ca chiar au dreptate si din pacate chiar au foarte multa dreptate. Spun din pacate fiindca sistemul este in continuare foarte greoi, foarte birocratizat si medicii de familie s-au transformat sau au fost nevoiti sa se transforme in contabili decat sa-si faca meseria. Incercam sa gasim solutii”, a declarat atunci premierul Mihai Tudose.

Medicii sunt nemultumiti de birocratia din sistemul de sanatate, cadrele sanitare militand pentru un act medical curat, dar si pentru o asistenta primara puternica.

In urma cu doua saptamani, sute de medici de familie au pichetat sediile Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate, din toata tara, unde au si depus un memoriu prin care aduc la cunostinta propriile revendicari.

Medicii de familie au format coalitia „Solidari pentru Sanatate”, impreuna cu noua organizatii nonguvernamentale de pacienti, prin care vor sa atraga atentia aupra problemelor cu care se confrunta aceasta ramura a medicinii. La nivel national, exista, in acest moment, 11.000 de medici de familie si aproximativ 9.500 de cabinete de medicina de familie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>