Published On: mar, nov. 28th, 2017

Politistii braileni au inceput vanatoarea comerciantilor de petarde

Politia Romana continua si in acest an actiunea nationala „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalitatii operatiunilor cu articole pirotehnice desfasurate de persoanele fizice si juridice.

Avand in vedere faptul ca urmeaza sarbatorile de iarna, cand vor fi organizate si desfasurate o serie de manifestari cultural-artistice si religioase, in perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, Inspectoratul de Politie Judetean Braila, desfasoara o serie de actiuni, pe raza de competenta, ce vizeaza respectarea prevederilor legale referitoare la operatiunile cu articole pirotehnice.

Scopul actiunii este acela de crestere a sigurantei cetateanului prin activitatile de prevenire, identificare si combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale in domeniu, respectiv ale Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive si H.G. 1102/2014 referitoare la stabilirea conditiilor pentru punerea la dispozitie pe piata a articolelor pirotehnice.

Totodata, in conformitate cu legislatia in vigoare, este permisa organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 si 4 numai in conditiile in care exista acordul primariei, al inspectoratului pentru situatii de urgenta judetean si avizul inspectoratului judetean de politie pe a carui raza se executa jocurile respective.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea masurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor si a mediului.

Persoanele fizice nu pot confectiona, detine, comercializa, importa, folosi sau executa orice alta operatiune cu articole pirotehnice din categoriile 2-4, P.2 si T.2

(toate categoriile de petarde,rachete, pocnitori, baterii de petarde si granule explozive) . 

Acestea pot detine si folosi articole pirotehnice din categoria 1/F1(artificii cu scantei,lumanari ornamentale si granule scanteietoare) tot timpul anului, dar nu le pot confectiona, importa sau comercializa.

Politistii atrag atentia asupra faptului ca folosirea neautorizata a materialelor pirotehnice poate cauza vatamari corporale grave, incendii in spatiile de utilitate publica sau privata, distrugeri sau avarieri de bunuri ori alte asemenea categorii de evenimente nedorite.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>