Published On: lun, nov. 13th, 2017

O moldoveanca care statea ilegal in Braila a fost obligata sa paraseasca Romania

Politistii de imigrari au depistat o femeie de 41 de ani, din Republica Moldova, care nu a parasit teritoriul Romaniei la expirarea dreptului de sedere. Aceasta a fost obligata, prin decizie de returnare, sa paraseasca tara in termen de 15 zile, iar la iesirea din tara va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrarii in Romania, pe o perioada de 3 luni.

Politistii Inspectoratului General pentru Imigrari – Biroul pentru Imigrari al judetului Braila desfasoara in permanenta actiuni pe linia prevenirii si combaterii sederii ilegale a strainilor, pe raza de competenta.

Astfel, in urma activitatilor intreprinse la data de 8 noiembrie, pe raza de competenta, politistii de imigrari au depistat, cu sedere ilegala, o femeie de 41 de ani, din Republica Moldova.

In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca aceasta a intrat in Romania in baza Acordului dintre Uniunea Europeana si Republica Moldova, insa la expirarea dreptului de sedere nu a parasit teritoriul tarii noastre.

Urmare a celor constatate, politistii  de imigrari au emis, pe numele acesteia, o decizie de returnare prin care este obligata sa paraseasca tara in termen de 15 de zile si a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 600 de lei, in conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul strainilor in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, la iesirea din tara va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrarii in Romania, pentru o perioada de 3 luni.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>