Published On: mar, nov. 28th, 2017

O cantareata celebra din Romania a fost saltata de DIICOT dupa ce a tepuit statul cu un milion de euro

Sanda Ladosi si partenerul ei de viata, Stefan Tache, au fost ridicati de DIICOT. Cei doi sunt acuzati de o frauda de un milion de euro.

Celebra cantareata Sanda Ladosi si sotul ei, impreuna cu care are doi copii au ajuns pe mana DIICOT. Cei doi se afla la sediul DIICOT din Capitala. Artista si partenerul ei de viata au fost ridicati de acasa marti dimineata, 28 noiembrie, la ora 6:00 dimineata, sustine Liberatatea.ro.

Sanda Ladosi si Stefan Tache ar fi adus un prejudiciu de un milion de euro Fondului National pentru Garantarea Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Conform unor surse din cadrul DIICOT, Sanda Ladosi si Stefan Tache sunt suspecti de inselaciune, spalare de bani si conctituire de grup infractional organizat.

In anul 2013, sotul Sandei Ladosi, Stefan Tache, a fost arestat, fiind acuzat ca a fost capul unei retele de evazionisti. Paguba se ridica atunci la 4 milioane de euro. Stefan tache a stat atunci 3 luni dupa gratii.

Planul folosit de Stefan Tache si acolitii sai, de fraudare a bugetului de stat, a mers ca uns, spun procurorii, iar astfel ei au reusit sa fenteze plata catre autoritati a peste 4 milioane de euro, reprezentand taxa pe valoarea adaugata (TVA), ca urmare a incheierii mai multor contracte comerciale.

Mecanismul a functionat, timp de mai bine de un an si jumatate, pe baza unor principii simple. Ei cumparau in numele a doua firme, atat din tara, cat si din strainatate, materiale de constructii – de cele mai multe ori izolatori termici din sticla, discuri abrazive, bormasini ori fier-beton si otel.

Ulterior, pentru a pierde urma materialelor si implicit pentru a nu mai plati taxele aferente tranzactiilor, vindeau marfa succesiv, prin mai multe alte societati comerciale care emiteau facturi false, controlate prin interpusi tot de Stefan Tache si amicii acestuia.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>