Published On: joi, nov. 2nd, 2017

Ne intoarcem in comunism? Proiect de lege incredibil care ii vizeaza pe cumparatorii de masini SH

O propunerea legislativa inregistrata recent la Senat, urmareste limitarea numarului de masini pe care le pot cumpara persoanele fizice intr-un interval de timp. Practic, daca acest proiect de act normativ va intra in vigoare, romanii vor putea sa achizitioneze “o data la doi ani, un singur autovehicul second-hand pentru folosinta proprie”, scrie Avocatnet.ro.

Pe langa masura amintita anterior, propunerea legislativa va permite doar persoanelor juridice sa achizitioneze masini din strainatate si sa le revanda la noi in tara.

Masurile propuse in proiectul de lege au ca scop „o colectare mai eficienta a impozitelor la bugetul de stat si eliminarea operatiunilor comerciale nefiscalizate de autovehicule second-hand achizitionate in spatiul intracomunitar si revandute in Romania”.

Potrivit Fiscului, tranzactiile cu masini second-hand provenite din spatiul intracomunitar au fost facute de catre persoane fizice sau juridice fara a plati TVA si impozit pe profit. Cele mai multe vanzari de acest tip nici macar nu apar in evidentele contabile ale firmelor.

Statististicile arata ca, in primele opt luni ale anului in curs, in Romania, au fost inmatriculate circa 340.000 de masini second-hand, 71% dintre acestea cu o varsta mai mare de 10 ani. In comparatie cu anul trecut, masinile cu o vechime de peste 10 ani au inregistrat o crestere de peste 111%, ajungand sa reprezinte aproape 60% din totalul inmatricularilor din 2017.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>