Published On: lun, nov. 13th, 2017

Marian Dragomir: “Intre Braila si Galati, un parc industrial este necesar”

Asocierea dintre Braila si Galati pentru dezvoltarea zonei metropolitane a inceput sa fie tot mai discutata pe social democratii braileni. In urma cu putin timp, presedintele Consiliului Judetan, Francisk Chiriac lasase de inteles ca aceasta asociere s-a blocat la alegerea locatiei sediului, din cauza galatenilor, in special din cauza presedintelui PSD Galati, Dan Nica, care s-ar opune asocierii.

Recent, presedintele PSD Braila, Ion Roratu a discutat despre aceasta problema si a spus ca el nu are informatii cum ca Nica s-ar opune asocierii, ci dincontra, seful PSD Braila sustine ca Nica ar fi de acord cu asocierea.

“Va spun ca este exact invers. Nu stiu de unde aveti concluzia ca nu se doreste. Daca nu doresc, sa fie sanatosi, este problema lor, dar n-am auzit niciodata aceasta pozitie”, a spus Rotaru.

La randul sau, primarul Dragomir a spus ca ar trebui sa se renunte la aceste orgolii care nu-si au rostul si ar trebui dezvoltata acesta zona Braila – Galati, astfel incat sa aiba de castigat cetatenii celor doua orase. Edilul sef a mai adaugat ca zona cartierului Cantemir, dintre cele doua orase, nu este viabila pentru o zona sociala in care administratiile celor doua orase sa pompeze bani si ar trebui luata in calcul ideea unui parc industrial.

“Noi am cazut de acord pentru ceea ce inseamna statutul asociatiei, singura problema in momentul de fata este cea legata de sediu. Si eu recunosc ca nu am fost si n-o sa fiu de acord ca sediul sa fie intr-un oras sau in celalalt oras. Eu am propus ca sediul sa fie la mijloc si sustin in continuare aceasta propunere.

Referitor la viziunea pentru dezvoltarea ulterioara, eu nu vad acolo o zona sociala sau o zona in care cele 4 administratii (n.r. primariile si consiliile judetene din Braila si Galati) sa cheltuiasca bani la infinit. Eu vad o zona care sa se dezvolte din punct de vedere al atragerii investitiilor intre Braila si Galati, plecand de la ideea unui parc industrial necesar celor 2 administratii, care sa ofere facilitati investitorilor care doresc sa vina si sa beneficieze de forta de munca din cele doua zone, pentru ca acolo trebuie sa lucreze atat braileni, cat si galateni, care sa se intoarca in orasele cu banii pe care ii castiga pe acest teren dintre Braila si Galati”, a spus Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>