Published On: joi, nov. 2nd, 2017

Guvernul Tudose a aprobat construirea unui spital regional intre Braia si Galati

Guvernul a aprobat miercuri, 01 noiembrie 2017, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale in Timisoara, Targu-Mures, Constanta, Braila-Galati si Brasov. Potrivit site-ului Guvernului Romaniei, vor fi initiate demersuri pentru identificarea solutiilor de finantare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu incadrarea in tintele anuale de deficit, si in cazul in care va fi necesara contractarea unor imprumuturi la nivel guvernamental aceasta se va face cu respectarea legislatiei privind datoria publica.

De asemenea, vor fi demarate consultarile cu autoritatile administratiei publice locale pentru identificarea terenurilor care sa permita functionarea in conditii optime si la standarde de calitate atat din punct de vedere al respectarii circuitelor functionale, cat si al asigurarii tuturor utilitatilor. De asemenea, anul acesta, prin hotarari ale guvernului, s-a creat cadrul legal pentru trecerea in administrarea Ministerului Sanatatii a suprafetelor de teren necesare construirii acestor spitale.

”Cele opt spitale regionale reprezinta baza necesara pentru o distributie eficienta a serviciilor medicale in regim ambulator si intraspitalicesc la nivelul intregii tari, tinand cont de nevoile de ingrijiri medicale ale populatiei, dar si de necesitatea trecerii de la un sistem medical centrat pe spital la o abordare concentrata pe pacient. Doar in acest fel putem asigura un acces echitabil al populatiei la serviciile medicale, reducand discrepantele  regionale si judetene in materie de ingrijiri primare si servicii de spitalizare. Spitalele regionale vor beneficia de dotari cu echipamente moderne, cu ajutorul carora diagnosticarea pacientilor va fi rapida si precisa, iar tratamentele vor putea fi instituite intr-un timp cat mai scurt, crescand astfel sansele de vindecare”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sanatatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>